Wiki over Functioneel Beheer, Informatiemanagement en datamanagement

Whitepaper: Van BiSL naar BiSL Next

Posted by IV experts

De eerste versie van BiSL is ontwikkeld in 2003 – 2005, inmiddels meer dan tien jaar geleden. In die periode is BiSL gegroeid van een idee van een kleine groep enthousiaste consultants van PinkRoccade naar een publiek domein best practice voor het vakgebied van business informatiemanagement. Er is een grote community in Nederland, waar meer dan 46.000 BiSLboeken zijn gekocht en 16.000 professionals een BiSL Foundation certificaat hebben.

Deze whitepaper is geschreven door Lucille van der Hagen, Managing Director ASL BiSL Foundation.

BiSL-Next.jpgGrote veranderingen in de wereld van IT De wereld van IT is fors veranderd in de afgelopen tien jaar. Deze veranderingen zijn:

  • Technologische ontwikkelingen zoals cloud, componentisering, standaardisering
  • Business-ontwikkelingen zoals ketensamenwerking, transparancy, crowd, social media
  • Toenemend belang informatie en data: de aandacht is verschoven van het beheren van functionaliteit naar het beheren en toepassen van data
  • Internationalisering van organisaties en daarmee opkomst van een samenhangende behoefte aan internationale standaarden en frameworks
  • Agile werkwijzen
Al deze ontwikkelingen maken een goede vraagsturing steeds belangrijker om succesvol te zijn als organisatie en dat geldt zowel voor publieke als private organisaties.