Keuze uit 10 interactieve break-outs

Tijdens de Pizzasessie XL volg je 3 break-out rondes. Je bepaalt zelf welke break-out je in welke ronde wil volgen. Je kunt daarvoor kiezen uit 10 verschillende break-outs. 

 

Tijdens de break-outs ga je op een interactieve manier aan de slag met het vak. De break-outs worden gegeven door experts. Zij zijn dagelijks actief op de werkvloer en weten wat er speelt. Ga je met meerdere collega's naar de Pizzasessie XL? Je kunt als team jullie krachten bundelen en samen 1 of meerdere break-outs volgen. Je kunt er ook voor kiezen om juist allemaal verschillende break-outs te volgen zodat jullie als team zoveel mogelijk kennis ophalen. Let op: vol = vol! Dus wacht niet te lang met het maken van jouw break-out keuze!

 

Wil je in een keer voor het hele team tickets gaan bestellen? Inventariseer dan van tevoren wie welke break-out wil volgen. We hebben een simpel Excel bestandje voor je klaar staan om het inventariseren makkelijker te maken. Download het bestand hier.

 

Tickets bestellen

De 10 break-outs van 2023

Dit zijn de 10 interactieve break-outs van de Pizzasessie XL in een notendop.

change of the guard

Change of the guard

Een generatie die het digitale leven hebben moeten leren wordt afgewisseld door een generatie die met de iPad in de hand is geboren. Wat heeft dit voor gevolgen? Betekent dit dat user adoption sneller kan? Betekent dit dat digitale ontwikkelingen sneller kunnen worden geïmplementeerd? Betekent dit dat innovatie of verandering sneller wordt omarmd? Neemt het aandeel digibeten af of blijft dit gelijk? In de break-out ‘Change of the guard’ creëer je bewustwording van het verschil in digitale basiskennis binnen jouw organisatie.

 

Je leert hoe je de hand moet toereiken aan collega’s die moeite hebben met IT en hoe je digitaal vaardige gebruikers in je voordeel kunt gebruiken.

 

coach je team naar succes

Coach je team naar succes

Elk team bestaat uit verschillende typen mensen. Die verschillende persoonlijkheden en talenten heb je ook nodig. DISC brengt deze verschillen in beeld door te kijken naar werkwijzen, communicatievoorkeuren, talenten en persoonlijkheden. Maar wist je dat je die DISC persoonlijkheidskleuren ook kan inzetten om je team en elkaar te coachen en verder te helpen? In deze break-out ga je gebruik maken van het DISC-teamwiel. Je leert hoe de samenstelling van het team invloed heeft op de resultaten. Daarnaast ga je ook aan de slag met het coachen van de professionals naar aanleiding van het DISC-teamwiel. 

 

Zo wordt coaching de basis voor de resultaten van het team!

Databewustzijn

Databewustzijn: van besluiten op gevoel naar besluiten op basis van feiten

Om goed datagedreven te kunnen werken is databewustzijn (data awareness) heel belangrijk. De hele organisatie moet het belang en het nut van data inzien. Pas dan kun je er echt stappen in zetten. In deze break-out krijg je praktische handvatten die je helpen om door middel van goede communicatie het belang van datagedreven werken echt over te brengen in jouw organisatie.

 

Een praktische ‘how to guide’ naar meer data awareness!

De waarde van strategie en visievorming

De waarde van strategie en visievorming

We werken het liefst vanuit een goed doordachte strategie en visie. Daarvoor moeten we uit 'de waan van de dag' stappen en echt aan de slag met de langetermijndoelstellingen. Als informatiemanager is het tijd om echt aan het stuur te gaan zitten. Jij bent verantwoordelijk voor de informatievoorziening en het uitzetten van de IV-strategie. Maar hoe start je daarmee? En hoe kun jij zorgen voor de borging van het succes van de informatievoorziening op strategisch niveau?

In deze break-out ontdek je waarom het nou écht waardevol is om aan de slag te gaan (en blijven) met strategie- en visievorming en hoe je dat dan doet!

Ethiek binnen de IV

Ethiek binnen de informatievoorziening

Ethiek heeft te maken met integriteit: handelen vanuit het goede en het beste willen voor de organisatie, je collega's en klanten. Ethisch verantwoord handelen tijdens je werk wordt soms lastig door het spanningsveld tussen integriteit en prestatiedruk. Je kent het misschien wel: een collega heeft bepaalde rechten niet die jij wel hebt en vraagt 'kun je mij even een lijstje sturen van...?'.  We zijn vaak geneigd om er gewoon in mee te gaan. 'Ja natuurlijk!'. Maar hoe integer is het als je dat lijstje stuurt waar hij/zij volgens het beleid geen rechten voor heeft? In deze break-out krijg je concrete hulpmiddelen om je op weg te helpen met ethiek in jouw werk en om de juiste balans te vinden.

 

Hoe ga jij om met ethiek als IV-professional?

Functioneel beheer in een SaaS-omgeving

Functioneel beheer in een SaaS-omgeving

Software-as-a-Service (SaaS) komen we steeds vaker tegen. Het gebruik van SaaS-oplossingen heeft allerlei voor- én nadelen ten opzichte van software die lokaal op eigen servers (on-premise) draait. Dat heeft ook invloed op de manier en op de rol die functioneel beheer kan (en moet) spelen.

 

Tijdens deze break-out gaan we onderzoeken wat dit voor jou als functioneel beheerder kan betekenen. Welke kwaliteiten heb je nodig als IV-professional wanneer je werkt in een SaaS-omgeving? En welke kansen levert dat (voor jou) op?

 

Pak die regie op jouw informatievoorziening!

Hoe maak je van 'informatievoorziening' een sexy thema?

Hoe maak je van 'informatievoorziening' een sexy thema?

Iedereen wil de informatievoorziening (IV) op orde hebben, toch?! Informatie is een belangrijke spil in elke organisatie. Maar hechten jouw collega’s ook dezelfde waarde aan de IV? Wat voor jou als IV-professional een goed en belangrijk verhaal is, slaat bij je collega wellicht helemaal niet aan.  Hoe blijf je in het gesprek over informatievoorziening tóch naast elkaar staan en niet tegenover elkaar? 

In deze break-out gaan we elkaar uitdagen om te denken en spreken vanuit andermans perspectief. De één heeft het over ‘waarde en kansen’, de ander over ‘risico’s en valkuilen’. Maar hoe bouw je nu die brug en maak je van informatievoorziening een sexy thema? 

 

En toen zeiden ze: ‘informatievoorziening? Vertel me meer!’ 

 

Informatiemanagement is van iedereen

Informatiemanagement is van iedereen

Informatiemanagement (IM) is een belangrijk component in elke organisatie. Maar hoe zorg je er als informatiemanager nou voor dat iedereen in de juiste mate bij informatiemanagement betrokken wordt? Wie betrek je waarbij? En waar begin je dan? 

 

Ook als IV-professional wil je betrokken worden bij het informatiemanagement. Jij kan tenslotte perfect als adviseur optreden. Hoe zorg je er als IV-professional voor dat je wat te zeggen hebt over het IM-beleid? En hoe raak je betrokken bij het besluitvormingsproces? Deze break-out gaat je als informatiemanager of IV-professional helpen om voor daadwerkelijke impact te zorgen.

 

Echte impact hebben we samen!

Investeren in communiceren

Investeren in communiceren

Als IV-professional moet je aan blijven sluiten bij de informatiebehoefte van de organisatie. Hoe kun je door middel van een goede samenwerking en communicatie blijven aansluiten bij die veranderende behoefte? En hoe zorg je voor een transparante communicatie? Een optimale samenwerking is onmisbaar en daarin kun je gebruik maken van ieders kwaliteiten en talenten. Maar hoe doe je dat dan? En welke rol speelt technologie in die samenwerking en in de communicatie? 

 

Tijdens deze break-out krijg je praktische handvatten voor een goede communicatie die aansluit bij de informatiebehoefte en krijg je zicht op de trends op het gebied van communicatie.

 

Een goede communicatie is de basis van ons werk!

Ketensamenwerking

Ketensamenwerking

De klant (en o.a. ook duurzaamheid) wordt steeds meer centraal gesteld in de kwaliteit van dienstverlening. Voor heel veel organisaties geldt steeds meer dat ze deze kwaliteit niet enkel zelf beïnvloeden, omdat ze deels afhankelijk zijn van andere organisaties in de keten. Hierin is goede ketensamenwerking van cruciaal belang. Toch ligt het aandachtsgebied nog te vaak in de eigen organisatie. Daarbinnen worden zelfs verbeteringen doorgevoerd in afzonderlijke processen, zonder naar de samenhang te kijken. Veel organisaties hebben moeite om buiten hun eigen grenzen te kijken en lange termijn relaties aan te gaan met andere organisaties. Je bouwt dan samen aan verbetering maar je draagt ook samen de risico's. Dit kan alleen maar werken als er wederzijds vertrouwen is. 

 

Je krijgt inzicht in samenwerkingsstrategieën en je weet wat ervoor nodig is om deze samenwerking optimaal te laten verlopen!

Zo ziet een Pizzasessie XL eruit!

De Pizzasessie XL van 2022 vond plaats in Fort Voordorp. Een unieke locatie en een prachtig decor voor het evenement. Met zo'n 400 vakgenoten hebben we inspiratie op gedaan, geleerd en genoten! Bekijk hier links de video van de Pizzasessie XL van 2022! 

 

Stel jouw vraag over de Pizzasessie XL

Heb je een vraag over de Pizzasessie XL? Ellen houdt zich bezig met de organisatie en kan al jouw vragen beantwoorden. Neem direct contact met haar op of stel jouw vraag via het formulier, dan komen wij bij je terug.