Inzicht in het informatievoorziening management van jouw organisatie

Onze nulmeting helpt jouw organisatie om inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken rondom het managen van de informatievoorziening (IV). Het levert concrete adviezen en handvatten op om stappen te zetten met het op orde brengen van de IV.

Veel organisaties weten dat de IV niet (helemaal) op orde is en dat er het een en ander wel kan verbeteren aan het managen van de IV. Maar vaak lukt het niet om de vinger op de zere plek te leggen of te bedenken wat er waar verbeterd kan worden. Onze nulmeting geeft je daar inzicht in zodat jij aan de slag kan het het optimaliseren van de IV. 

Als het IV-management in balans is en er voldoende aandacht geschonken wordt aan de verschillende thema's die daarbij horen is het IV-management goed ingericht.

Om ervoor te zorgen dat je op een effectieve en efficiënte manier aan de organisatiedoelstellingen kan werken moet de IV op orde zijn. De IV moet op de juiste manier ingericht, beheerd en geïnnoveerd worden. Balans, regie en continuïteit zijn daarin onmisbaar. Het op orde krijgen van de IV lukt alleen als er goed zicht is op de totale IV, afdelingen die met de IV te maken hebben samenwerken en er een goede balans is tussen continuïteit en ontwikkeling in de IV-managementorganisatie.

Het resultaat van de nulmeting

  Inzicht in verbeterpunten in de IV
  Een compleet en leesbaar adviesrapport
  Inzicht in de huidige stand van zaken in de IV-managementorganisatie
  Praktische en bruikbare adviezen voor het op orde brengen van de IV
  Een basis om zelfstandig (of met ondersteuning) verder te werken aan 'de IV op orde'

 

Maak direct een afspraak met Chris om te ontdekken hoe de nulmeting jouw organisatie verder kan helpen.

Plan een afspraak

Vier fases naar écht inzicht in het IV-management

Verkenning

Samen bepalen we de scope van de nulmeting. Op welke thema's ligt de focus en waar willen jullie precies inzicht in krijgen?

Inventarisatie

We halen in de organisatie de huidige stand van zaken op door middel van het afnemen van interviews en vragenlijsten.

Uitwerking

De uitkomst van de interviews en vragenlijsten wordt besproken en verwerkt in een overzichtelijk adviesdocument.

Advies

Het advies dat is ontstaan uit de nulmeting wordt gepresenteerd aan de organisatie met behulp van concrete stappen om aan te werken.

Duidelijke afspraken over de nulmeting

De nulmeting wordt uitgevoerd door een ervaren consultant die veel kennis heeft van het vak. Hij of zij weet wat er toe doet om de informatievoorziening goed in te richten. 

 

De duur van de nulmeting is afhankelijk van:

  • de grootte van de IV-managementorganisatie
  • het aantal IV-verantwoordelijkheden en belangrijke stakeholders
  • de afgesproken scope die we gaan "meten"

Wij zorgen voor een heldere planning en open communicatie over de nulmeting. Tijdens het traject bespreken we regelmatig de voortgang zodat het adviesrapport ook echt als leidraad dient voor de IV-managementorganisatie. 
arjen speech

Wil je eerst wat kleiner beginnen? Onze gratis Quickscan is online binnen 10 minuten in te vullen en geeft je inzicht in hoe het functioneel beheer in jouw organisatie ervoor staat. 

 

Meer over de quickscan

Wij denken graag met je mee!

We kijken graag samen naar de uitdagingen in jouw organisatie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast wanneer je contact met ons opneemt. We gaan gewoon eens in gesprek om te kijken wat jij nodig hebt of wat jouw organisatie nodig heeft en wat een nulmeting voor jouw IV kan betekenen. Neem direct contact met ons op of vul onderstaand formulier in, dan komen wij bij je terug.

Profielfoto van Wouter Bennaars Plan een afspraak