Van uitdaging naar oplossing

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten verder kunnen bouwen aan de informatievoorziening in de organisatie. Samen creëren we een succesverhaal en dat delen we graag met jou. Zo krijg jij een beeld van wat wij doen en hoe wij organisaties helpen. Dit zijn natuurlijk niet alle trajecten, er is meer! En daar kunnen we je altijd meer over vertellen. 

Direct van gedachten wisselen over de uitdagingen in jouw informatievoorziening?

Inspireren deze verhalen jou om ook aan de slag te gaan met het op orde brengen van jouw informatievoorziening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Plan een afspraak

HAS Hogeschool | Inzet consultant

HAS Hogeschool voert per jaar zo'n 600 grote en kleine (onderzoeks)projecten uit. Soms werd er onnodig verlies gemaakt op projecten. Daarom besloten zij om projecten beter beheersbaar te maken door rollen en processen in kaart te brengen. Daarnaast wilden zij tools ontwikkelen om projectmedewerkers te ondersteunen en hen van sturingsinformatie te voorzien.

 

"IV experts consultant Danique heeft geholpen om rollen en processen in kaart te brengen. Door haar achtergrond in wetenschappelijk onderzoek hadden we het niet beter kunnen treffen. Ze heeft een goede en strakke regie gevoerd op de inrichting van een applicatie en op de inrichting van een tool voor sturingsinformatie. IV experts coacht tijdens het project op de achtergrond, dat is heel waardevol!"

 

Op dit moment kan de HAS hogeschool heel goed verder met projecten rondom de informatievoorziening. "Als we in de toekomst weer een informatievraagstuk hebben, weten we IV experts zeker te vinden!"

 

Irene Payens - HAS hogeschool

HAS hogeschool logo

Beweging 3.0 | Inzet consultant & Workshops

Binnen Beweging 3.0 is in 2021 over gegaan naar een nieuwe digitale werkplek op basis van Microsoft 365 voor alle medewerkers. De basisinfrastructuur is ook op orde gebracht. De functioneel beheerders zijn in 2021 vooral bezig geweest met testen en de implementatie en adoptie van dit traject. Het beheer van Microsoft 365 valt binnen het team van functioneel beheer.

 

"We hebben voor IV experts gekozen omdat zij een betrouwbare partner zijn. Ze hebben veel kennis en kunde van de informatievoorziening in huis. Het coachen van een team door middel van workshops is daarbij een van de mogelijkheden. IV experts is meedenkend en prikkelend!" 

 

De basis is op orde. Het team van functioneel beheerders is in 2022 flink uitgebreid. In een team van 9 personen is dit een grote verandering van:

  • dynamiek
  • nieuwe collega's 
  • een andere/verbeterde basis.

Tijd voor aandacht van het groepsproces binnen het team functioneel beheer!

"We hebben ondersteuning gehad van consultant Wietse bij het opzetten van het beheer van Microsoft 365. Dit was een goede start voor het beheer van M365 binnen het team. Het coach-traject loopt. Maar de gezamenlijke aandacht is al prettig."

 

Na het workshoptraject kan het team zelf verder met de optimalisatie van de IV. 

 

"Na het workshoptraject gaan we bewijzen dat we zelf verder kunnen met het ontwikkelen van de IV. We gaan zeker nog met IV experts sparren over issues of het inhuren van een tijdelijke beheerder."

 

Connie van Rooijen - Beweging 3.0

Beweging30

Gemeente Utrechtse Heuvelrug | Inzet consultant

Gemeente Utrechtse Heuvelrug had te maken met een groot aantal pakketimplementaties. Het functioneel beheerteam moest zich daarop kunnen focussen, zonder dat het beheer spaak liep. 

 

"IV experts heeft een brede inzetbaarheid van hun consultants. Ons functioneel beheerteam is door hen ontlast tijdens de implementatietrajecten. Zo konden de vaste medewerkers zich focussen op de trajecten."

 

De samenwerking met de Gemeente Utrechtse Heuvelrug is nog niet ten einde.

"De samenwerking verloopt goed en vooral het contact met business adviseur Chris is erg constructief. We kunnen zelf verder met de ontwikkeling van de IV maar zijn ook aan het onderzoeken of IV experts ons hierbij nog verder kan helpen."

 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logos klantcase pagina