Datagedreven werken voor het halen van organisatiedoelstellingen

Het sturen op (de juiste) informatie is belangrijker dan ooit.  Steeds meer organisaties willen graag aan de slag met de enorme hoeveelheid data die er verzameld wordt. Maar voor het goed opzetten van het datagedreven werken is de juiste kennis en kunde erg belangrijk. Je wil dat die data ook echt van toegevoegde waarde kan zijn voor het halen van de organisatiedoelstellingen. Onze data consultants kunnen je daarbij helpen.

Data is een belangrijk onderdeel van de informatievoorziening (IV). Om aan de slag te gaan met datagedreven werken moet eerst de basis van de IV op orde zijn. Vanuit daar kunnen we gaan werken aan een datagedreven organisatie. Dat betekent veel meer dan het invoeren van de juiste gegevens. De mensen in de organisatie zijn een groot onderdeel van succesvol datagedreven werken. De data op orde heeft als doel: het meetbaar maken van resultaten en het onderbouwen van besluiten. Zo kan er op basis van feiten gestuurd worden.

 

We merken dat managementorganisaties graag aan de slag willen met (het sturen op) data. Dat is nog best een uitdaging;

  • Je weet niet waar je moet beginnen
  • De juiste kennis is niet beschikbaar
  • Er is weinig of geen bewustzijn in de verschillende organisatielagen

Met te weinig bewustzijn zal het het principe 'datagedreven werken' niet landen. Om echt datagedreven te kunnen werken moet er onder andere een cultuurverandering plaatsvinden. Wij kunnen jouw organisatie helpen met het creëren van bewustzijn in het belang en het gebruik van data. Onze experts weten hoe je goed kan starten met datagedreven werken en wat er nodig is om het echt goed te implementeren.

 

Is consultancy van IV experts wat jouw organisatie nodig heeft? Plan direct een afspraak in met Chris om te bespreken waar jij precies behoefte aan hebt.

 

Plan een afspraak

Dit zijn de mogelijkheden van consultancy in datagedreven werken

Hieronder krijg je een idee van de uitdagingen waar wij mee kunnen helpen. Staat jouw uitdaging er niet tussen? Neem contact met ons op, want wij kunnen je ongetwijfeld toch helpen!

Bewustwording data

Je wil bewustwording in de organisatie creëren rondom data en dategedreven werken.

Advies

Je bent op zoek naar advies om datamanagement goed in te richten en aan de slag te gaan met datagedreven werken.

Data principes

Je wil een fundament neerzetten of principes rondom data en datagedreven werken opstellen.

Professionals opleiden

Je wil IV-professionals trainen en opleiden omdat er geen tot weinig kennis over datamanagement in de organisatie is.

Productontwikkeling

Je bent op zoek naar ondersteuning in het maken van analyses en het opzetten van dashboards en rapportages.

Projecten

Je bent op zoek naar ondersteuning rondom data en digitale transformatie.

Onze experts kennen het vak

Als dé specialist in informatievoorzieningmanagement lopen wij voorop in het creëren van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Al onze consultants hebben veel ervaring in verschillende rollen en organisatielagen. Ook is er een diversiteit in de verschillende branches en achtergronden. Er zijn consultants met een IT-achtergrond, met directe ervaring uit de business (bijvoorbeeld de zorg) of met een beleidsfunctie. Elke uitdaging vraagt om een andere kennisset en kijk op de organisatie. We kijken daarom altijd welke consultant het beste aansluit bij jouw hulpvraag.
arjen speech

Wij denken graag met je mee!

We kijken graag samen naar de uitdagingen in jouw organisatie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast wanneer je contact met ons opneemt. We gaan gewoon eens in gesprek om te kijken wat jij nodig hebt of wat jouw organisatie nodig heeft. Neem direct contact met ons op of vul onderstaand formulier in, dan komen wij bij je terug.

Profielfoto van Koen Luk Plan een afspraak