A profile picture of Hester van den Berg

Geschreven door

Gepubliceerd op

Eigenlijk ben ik nog niet zo heel lang Functioneel Beheerder: een paar maanden pas. Graag leg ik in deze blog uit welke type mens je in ons vakgebied, Functioneel Beheer, tegenkomt en waarom dit vak mensen enthousiast maakt. Dit stuk is geschreven met hulp van content specialist Boris de Jong van Gladwell Academy.

Voordat ik daadwerkelijk als Functioneel Beheerder aan het werk ging, had ik al wel veel ervaring opgedaan met applicatielandschappen en gebruikersomgevingen. Bij een aantal grotere en kleinere organisaties had ik gebruikers- en IT-gerelateerde rollen. De issues varieerden van “Help, mijn laptop doet het niet,” tot het signaleren van behoeftes rond een nieuwe applicatie en dan het keuzeproces begeleiden.

Omdat die aspecten me ontzettend goed bevielen ben ik mij in de richting van Functioneel Beheer gaan verdiepen! Ik houd ervan om mensen te helpen en ik zie de systemen waarmee ze werken als puzzels. Het geeft me een goed gevoel als ik het informatielandschap ken en er anderen in kan gidsen. Omdat ik het graag doe, heb ik dat soort dingen dan ook snel onder de knie. Die veelzijdigheid is bijvoorbeeld erg handig in ons vakgebied.

Detachering of vaste omgeving?

Als gedetacheerd Functioneel Beheerder bij IV-experts.com ga ik om de zoveel tijd in een andere organisatie aan het werk. Dat maakt mijn werk afwisselend en ik leer hier ontzettend veel over de praktijk van het vak. In de training die we samen met Gladwell Academy geven komt dan ook de praktijk aan bod, met altijd een nieuwe casus.

Dus als je mij vraagt wat voor een soort mens een Functioneel beheerder is? Iemand die van puzzels houdt en een hulpvaardige mentaliteit heeft. Voor detachering helpt het als je van afwisseling houdt, maar ook op een vaste werkplek gebeurt genoeg om het leven interessant te houden en wil je stappen maken, dan kun je altijd nog doorleren voor het Strategisch Informatiemanagement!

 

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL