A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Wij hebben onze eigen visie op het vakgebied Informatiemanagement en aan de hand van een aantal modellen lichten wij dit graag toe! In het model 'Waar ligt jouw kracht?', plotten wij BiSL op DISC om te laten zien waar jouw kracht kan liggen binnen het Informatiemanagement proces.

 

Het vakgebied informatiemanagement is breed. Van gebruikersondersteuning, toetsen en testen naar functionele ontwerpen maken en het aansturen van ICT-leveranciers. Je moet zo'n beetje een schaap met 29 poten zijn om deze activiteiten en verantwoordelijkheidsgebieden ook allemaal even goed te kunnen uitvoeren.

 

Als we eerlijk zijn is dit eigenlijk onmogelijk. Niemand is in staat om alle activiteiten in ons vakgebied uit te voeren op een acceptabel niveau. Iemand die goed is in toetsen en testen kan bijvoorbeeld onder sterk zijn in gebruikersondersteuning. Een Functioneel Beheerder die graag de organisatie in gaat om de klantvraag op te halen is meestal niet degene die ook hele goede managementrapportages in elkaar sleutelt. Welke focus je ook hebt, of zoals wij het definiëren, 'in welke dimensie van ons vak je ook actief bent (focus op de applicatie, focus op het business proces of focus op het Informatiemanagement-specialisme) je moet als Informatiemanagement professional keuzes maken welke activiteiten het beste bij jou als persoon passen'. Wij kunnen je daarmee helpen!

 

In dit document hebben we onze visie opgenomen waarin wij middels de DISC persoonlijkheidstest en het bestaande BiSL model een match hebben gemaakt tussen de DISC persoonlijkheidstypen en de BiSL processen. Dit is niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar wel op basis van vele jaren ervaring in het vakgebied. Wij zien dat mensen met een GEEL/GROEN profiel heel vaak goed tot hun recht komen in activiteiten zoals deze in het proces gebruikersondersteuning zijn gedefinieerd. Anderzijds zien we mensen met een BLAUW/ROOD profiel vaak goed scoren in activiteiten zoals beschreven in het proces Toetsen en Testen. Hiermee krijg jij als Informatiemanagement professional de mogelijkheid om te kijken waar in het vakgebied jij waarschijnlijk het beste tot je recht komt. Hoe gaaf is dat?

 

Bestudeer het model, vergelijk het met jouw eigen kennis en visie en challenge ons gedachtengoed!

 

Bekijk het model hier

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.