A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Waar gaat Informatiemanagement heen? Waar komen we vandaan? En hoe gaat het nu eigenlijk? Terugkijken naar het verleden en observeren van het heden, kan helpen bij het zien wat de toekomst gaat brengen. Dit geldt zeker voor ons vakgebied, Informatiemanagement. In deze modellen visualiseren wij ons gedachtengoed over het verleden, heden en toekomst van het vakgebied Informatiemanagement. Waar we vroeger vooral applicatie georiënteerd werkten, zie je tegenwoordig veel meer informatieprofessionals die een regierol vervullen, met betrekking tot de informatievoorziening en -behoefte in een organisatie. De vraag vanuit de organisatie naar goede en betrouwbare data wordt steeds groter. Wat blijft er nog over van de uitvoerende, operationele activiteiten van een Functioneel Beheerder als we kijken naar de ontwikkeling in de markt op het gebied van low-code en no code platformen? Wat is de impact van het ver-appen van de samenleving en de macht van de gebruiker?

 

De gebruiker die zelf een heleboel functionaliteiten naar zich toe kan halen en daarmee zijn of haar eigen informatievoorziening in elkaar kan sleutelen. Er gebeuren zoveel gave dingen!< Wij hebben onze visie op het verleden, heden en de toekomst van Informatiemanagement in drie modellen gevisualiseerd. Je kunt ze gebruiken bij het duiden van je huidige activiteiten en het definiëren van de stip aan de horizon als het gaat om de informatievoorziening en -behoefte in jouw organisatie. We zijn benieuwd naar jouw mening en ervaring en vragen je dan ook feedback te geven op deze modellen. We hopen dat deze modellen jou helpen in het overbrengen van jouw toegevoegde waarde als informatieprofessional aan belangrijke stakeholders buiten ons vakgebied. Je kunt hier mogelijk je eigen toekomst mee veiligstellen. Want het feit blijft: voor een wendbare, schaalbare en betrouwbare informatievoorziening zijn informatieprofessionals onmisbaar, ook in de toekomst. Neem contact met ons op en challenge ons gedachtengoed!

 

Bekijk de modellen hier

 

Luister nu naar onze podcast: Het IV-café

Experts uit het vakgebied praten elke aflevering over actuele ontwikkelingen, uitdagingen die zij tegenkomen en hoe ze daarmee omgaan.  

Naar de podcast

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.