A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Functioneel beheer laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. De auteurs beschrijven de rol van de functioneel beheerder en zijn relatie tot de overige rollen binnen functioneel beheer, technisch beheer (ITIL) en applicatiebeheer (ASL). 

Bestel dit boek bij Bol.com

 

Kees Ruigrok en Ernst Bosschers lichten uitgebreid de processen toe waarbij de functioneel beheerder betrokken is. Daarbij maken ze gebruik van het BiSL-model, waarin de processen voor functioneel beheer zijn vastgelegd. In het boek staan een aantal modellen en technieken, waarmee de functioneel beheerder zijn of haar voordeel kan doen. Veel handige checklists helpen jou bij het analyseren van de bedrijfsprocessen, het beschrijven van wensen, het testen en het documenteren.

 

Dit boek geeft heldere handvatten voor de inrichting van het operationele functioneel beheer en is goed te gebruiken door functioneel beheerders en hun managers voor het vormgeven van de operationele processen. Het boek is door de ASL BiSL Foundation met plezier gereviewed en deze is tot de conclusie gekomen dat dit boek een welkome aanvulling is op de bestaande literatuur. Door middel van drie delen geeft het boek antwoord op de vraag hoe je als functioneel beheerder in de praktijk je activiteiten uitvoert. Deel I beschrijft functioneel beheer en de rol van de funtioneel beheerder en legt de relatie met andere vormen van beheer. Deel II gaat in op de uitvoerende processen van BiSL en deel III bevat een overzicht van verschillende technieken die voor de functioneel beheerder relevant kunnen zijn en een aantal praktische checklists.

 

Kortom, een nuttig boek voor de functioneel beheerder bij de uitvoering van zijn of haar werkzaamheden in de dagelijkse praktijk.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.