A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Dit boek van Remko van der Pols, heeft als doelstelling handvatten te geven voor de inrichting en uitvoering van business informatiemanagement. Het maakt hiervoor gebruik van eenvoudige modellen waarin praktijkervaringen en praktijksituaties een plaats kunnen krijgen.
bisl-praktijk

 

Om dit te illustreren zijn er vele voorbeelden opgenomen, alle virtueel maar wel gebaseerd op concrete praktijksituaties. Anders gezegd, dit boek biedt praktische informatie over het framework BiSL Is gebaseerd op praktijkervaringen bij onder andere Nederlandse Politie en het Ministerie van Defensie en bevat een schat aan direct toepasbare informatie. Kortom, eindelijk een boek met handvatten voor de inrichting van de vraagkant in een organisatie.

Het is opgebouwd uit vier delen. Gestart wordt met een korte introductie van het begrip business information management (functioneel beheer) en BiSL. In het tweede deel van het boek worden inrichtingsfactoren besproken. Hierin is beschreven hoe business informatiemanagement kan worden ingericht en georganiseerd. Het derde deel gaat in op de thema's vraagsturing, financiele sturing en leverancierssturing. Daarbij wordt gekeken naar de sturende processen van BiSL en het geheel van de bedrijfsvoering. Het boek sluit af met twee strategische thema's: informatieketens en informatiebeleid. Deze uitgave geeft de lezer ondersteuning bij de invulling en inrichting en laat de consequenties van situaties en keuzen zien. Door het hele boek heen zijn praktische cases opgenomen. Kortom, een uitgave die oog heeft voor de vraagkant van IT.

 

Bestel dit boek bij Bol.com

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.