A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

In 2017 verscheen het boek van Brian Johnson getiteld BiSL® Next – A Framework for Business Information Management: Improving business performance through better use of information and technology. Dit Engelstalige boek beschrijft het nieuwe BiSL model en  geeft daarnaast met name inzicht in nut en noodzaak van een goed ingericht business-informatiemanagement. Het is daarmee vooral gericht op managers.

 

Om ook de vele Nederlandse gebruikers van BiSL te kunnen bedienen hebben Yvette Backer en Machteld Meijer, in opdracht van de ASL BiSL Foundation, een Nederlandstalig boek geschreven op basis van het nieuwe model. Dit boek, BiSL® Next in uitvoering: Handboek voor uitvoerende business-informatiemanagement professionals, is uitgekomen in oktober 2018.

 

BiSL Next in UitvoeringHet besteedt meer aandacht aan welke activiteiten en producten van belang zijn binnen business-informatiemanagement en sluit daarmee meer aan op het oude BiSL-framework boek en het werkveld van de uitvoerende BIM-professional, zoals de functioneel beheerder of de businessanalist.

 

Het beschrijft van elk onderdeel van het model de belangrijkste onderwerpen, activiteiten en producten. Het gaat ook uitgebreid in op de rol van data in de informatievoorziening, het belang van datakwaliteit en de rol van BIM hierin. Daarnaast besteedt het aandacht aan de effecten van het gebruik van agile werkmethodes en het werken met applicaties in de cloud op de activiteiten binnen BIM. Voor de functioneel beheerder die te maken heeft met nieuwe werkwijzen en technologieën biedt het boek diverse tips.

 

Het boek is te bestellen bij Van Haren.

ISBN: 9789401803366 - hardcopy
ISBN: 9789401803380 - ePub
ISBN: 9789401803373 - eBook

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.