A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Het afgelopen jaar deed Edwin Rakhorst onderzoek naar de ideale omvang van functioneel beheerorganisaties in het kader van zijn studie aan Hogeschool Windesheim. 

Veel bedrijven komen steeds meer tot het inzicht dat het succesvol inzetten van IT staat of valt met een professionele vraagorganisatie. Daarom zijn veel bedrijven bezig om hun vraagorganisatie, bestaande uit informatiemanagement- en functioneel beheerafdelingen (hierna: Business Informatiemanagement functie), te professionaliseren. Echter, de businesscase hiervoor is vaak lastig te maken. Vaak weten we onvoldoende wat marktconform is. Hoeveel functioneel beheerders heb je nu nodig bij een bepaalde volwassenheid van de gebruikersorganisatie of de applicatiehuishouding? En hoeveel informatiemanagers? 

Het veldonderzoek van Edwin Rakhorst stond onder begeleiding van o.a. André Smulders van Ordina. Respondenten zijn geworven via bemiddeling van de ASL BiSL Foundation. Op basis van de praktijk bij 5 organisaties met een personeelsomvang van 800 tot 30.000 medewerkers heeft Edwin enkele interessante conclusies kunnen trekken. 

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.