A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Dit tweede onderzoek naar de stand van zaken in Business Information Management (BIM) is een initiatief van Capgemini. In 2012 presenteerden we de eerste survey, waarvoor wij in 2010 en 2011 interviews hadden afgenomen bij onze klanten. Het doel van de eerste survey was om een beeld te krijgen van de rol en positie van informatiemanagers binnen organisaties en dit vervolgens te delen, in combinatie met een advies, aan onze klanten. Ook dit tweede rapport geeft de informatiemanager weer een goed handvat om lijnen uit te zetten en te komen tot de volgende stap in BIM-volwassenheid.

Een onderzoek van CapGemini door Niels Roest, Michail Theuns en Hans Pijnenburg (februari 2014).

WAAROM AANDACHT BESTEDEN AAN BIM?

Er zijn diverse redenen waarom het belangrijk is aan dit onderwerp aandacht te besteden. In de afgelopen jaren is er veel tijd gestoken in het opzetten van organisaties die beter kunnen inspelen op de vraag vanuit de business. Er wordt steeds meer geoutsourced waardoor Service Level Agreements belangrijker worden. Daarmee zal vanuit de organisatie strakker op inputcriteria moeten worden gestuurd. Daarnaast moeten organisaties in een (zeer) lage economische conjunctuur het onderste uit de kan halen om zich te kunnen onderscheiden binnen hun markt of werkgebied. Juist met het oog hierop is in veel organisaties BIM ingericht. Maar er spelen nog veel vragen rondom de functie en de juiste plek van de informatiemanager binnen een organisatie. Er wordt op verschillende manieren invulling aan gegeven. In dit rapport leest u hoe dat bij klanten van Capgemini wordt gedaan.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.