A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

DE TECHNOLOGIE ONTWIKKELT ZICH IN EEN RAP TEMPO

Gebruikers begrijpen steeds beter de mogelijkheden van IT en zien zichzelf inmiddels in staat om systemen aan te kopen en aan te passen, IT uit te besteden en analyses te maken van data. Ooit was dit allemaal het exclusieve domein van de IT-organisatie. Deze ontwikkeling vraagt om nieuwe IT-operatingmodellen: het huidige demand-supplymodel lijkt aan het eind van zijn levenscyclus te komen. Dit artikel neemt je mee in de veranderingen waar IT-organisaties mee te maken hebben of in de (nabije) toekomst mee te maken krijgen. Aan bod komen de huidige modellen gericht op de inrichting van de IT-organisatie, de veranderingen in de omgeving van IT en de consequenties daarvan voor de inrichting. Het zal duidelijk worden dat het traditionele demand-supplytijdperk zo goed als voorbij is.

 

Dit is een whitepaper van William Koot, Ernest-Jan Mutsaers en Edward Veen RE (KPMG) uit 2015.

 

In de jaren zestig werd IT ingezet in organisaties om administratieve taken te ondersteunen. De IT-organisaties (vaak ‘EDP-afdeling’ genoemd) van destijds waren overzichtelijk en bestonden gewoonlijk uit enkele ‘experts’ die informatieanalist, architect, programmeur en operator tegelijk waren. In het decennium daarna groeide de automatisering aanzienlijk en nam in belang toe, waarbij de IT-organisatie dicteerde welke systemen en procedures nodig waren voor de organisatie.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.