A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Met de opkomst van Software-as-a-Service (SaaS) wordt regie op de informatievoorziening belangrijker dan ooit. Er is impact voor functioneel beheer en voor technisch beheer.

 

On-premise bedrijfsapplicaties worden om uiteenlopende redenen uitgefaseerd waarvoor software in de cloud en on-the-shelf applicaties in de plaats komen. De essentie van deze beweging is dat een aantal kernactiviteiten die normaliter incompany zouden liggen, verschoven worden naar cloud/SaaS leveranciers met bijbehorende datacenters all-over-the-world. Waar je als functioneel beheerder even afstapt op je collega van systeem-, server- of applicatiebeheer om een systeemaanpassing door te laten voeren of om iets te laten controleren is nu de drempel wat hoger en vraagt dit ook andere competenties. Zijn er dan nog wel interne technische beheerders? Wat betekent dit voor jouw rol als IV professional en hoe zit dit met release management?

 

Patrick Doomen beschrijft in deze whitepaper hoe dat nou echt werkt in de praktijk; functioneel beheer in een SaaS-omgeving.

 

Vul onderstaand formulier in en ontvang 'functioneel beheer in een SaaS-omgeving, hoe werkt dat?' direct in jouw mail.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.