A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Lees hier de whitepaper "Information Management" van EXIN.

 

"Traditioneel IT verdwijnt langzaam uit beeld. Het draait om information management en business proces management. Dit betekent dat veel meer mensen met IT te maken hebben dan alleen techneuten. Het bewaken en beheren van informatie is niet langer de verantwoordelijkheid van IT’ers, maar van iedereen die er toegang toe heeft. Mensen vanuit de hele organisatie zijn betrokken bij information management.

 

De huidige IT-benadering richting de business heeft gemengde resultaten gebracht, maar kan nauwelijks succesvol worden genoemd. Om dit in de toekomst beter te doen moet de informatie-architectuur worden gebouwd op basis van de informatiebehoefte van een organisatie en niet op de nu beschikbare producten en diensten van de IT-leveranciers. Om dit mogelijk te maken moet de rol van de klant en de leverancier zichtbaarder worden om zo een verbetering in de afstemming van IT en de business mogelijk te maken.

 

De professionalisering in Information Management wordt zichtbaar in de verschuiving van technische kennis naar het begrijpen van wat informatie kan doen voor een organisatie en hoe technologie kan worden ingezet om te zakelijke kansen te identificeren en te benutten. Dat vraagt om mensen met nieuwe kennis en vaardigheden en betekent dat de 'menselijke factor' het verschil maakt in de bedrijfsvoering. Het ontwikkelen van professionals met de juiste competenties en vaardigheden is hierbij van cruciaal belang. EXIN ziet voor zichzelf een belangrijke rol bij het ​​invullen van deze nieuwe vaardigheden."

Wil je naar aanleiding van deze blog jouw visie delen?

Dat kan op de IV community! Meer dan 1000 IV professionals zijn hier dagelijks met elkaar in gesprek over het vak!

Aanmelden bij de IV community

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.