A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Visie op de toekomst van functioneel beheerFunctioneel beheer is een vakgebied dat ontzettend in beweging is. Als je je dagelijks in het vakgebied beweegt dan zie je dezelfde vraagstukken regelmatig terugkomen. Wat is de positie van functioneel beheer in de organisatie, doen we functioneel beheer centraal of decentraal of juist hybride, welke processen beheert en beheerst een functioneel beheerder, wat zijn de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van functioneel beheer, hoe meten we het succes van functioneel beheer, hoe gaan we om met mandaat en eigenaarschap, et cetera.

 

Op basis van de inzichten die we hebben gekregen bij het behandelen van dit soort vraagstukken kunnen we concluderen dat het vakgebied functioneel beheer aan het kantelen is. 

 

Visie op de toekomst van functioneel beheer

We gaan steeds vaker van applicatie-georiënteerd naar processen en business georiënteerd functioneel beheer. En er komen ook steeds meer “functioneel beheer specialisten” die zich richten op één specifiek aspect van ons vakgebied. Kortom, wij zien drie dimensies ontstaan waarop functioneel beheer (en informatiemanagement) kan worden uitgevoerd. In dit document beschrijft Martijn Buurman zijn visie op de toekomst van functioneel beheer op basis van deze ontwikkelingen.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.