A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Deze afstudeeropdracht leidt tot een advies voor een vernieuwde en innovatieve methode in het Change Management proces. Logica wil naar een situatie waarbij IT Management consultants weten wat Agile methoden inhouden en dat zij deze methoden (indien wenselijk) kunnen toepassen in de bestaande (beheer)processen bij hun klantorganisatie. Het doel van de opdracht is om duidelijk te krijgen in hoeverre Agile methoden het Change Management proces kunnen optimaliseren. De afstudeeropdracht is een combinatie van literatuurstudie en het verzamelen van praktijkinformatie uit het bedrijfsleven.

 

Een scriptie van Jeffrey Wijmans uit mei 2012 in samenwerking met Logica.

 

In dit onderzoek wordt de volgende hoofdvraag beantwoord: Hoe kan een beheerafdeling aansluiten op Agile methoden binnen de ontwikkel- en projectafdeling in relatie tot het Change Management proces? Met Agile wordt in een korte periode een functionaliteit ontwikkeld. Hierbij is het van belang dat alle stakeholders van het te ontwikkelen product, service of dienst worden vertegenwoordigd in dit proces. Met het gebruik van Agile kan de tijdsplanning beter geschat worden. Dit komt door het gebruik van timeboxes. Logica ziet een trend om Agile methoden te gaan gebruiken in het Change Management proces.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.