A profile picture of Martijn Buurman

Geschreven door

Gepubliceerd op

Vandaag alweer een dag vol met leuke dingen: een pitch doen voor een adviesopdracht rondom informatiemanagement, kandidaten zoeken (en hopelijk vinden) voor de vacatures van onze opdrachtgevers en vanmiddag training geven aan onze Functioneel Beheer Trainee Maxime. Ik betrap mezelf erop dat ik eigenlijk elke dag met een grote glimlach om mijn mond aan het werk ben. Of dit nu thuis, op ons nieuwe kantoor in Veghel of bij de opdrachtgever is, ons werk is en blijft écht leuk!

Laat ik vooropstellen dat ik in de gelukkige mogelijkheid ben geweest om van functioneel beheer en informatiemanagement mijn beroep te kunnen maken. In mei 2010 ben ik “greenfield” begonnen met Functioneel-Beheerder.com. Het idee was om iets met functioneel beheer te gaan doen, omdat ik dat een bijzonder leuk en interessant vakgebied vond. Vanuit die eerste stappen als nieuwe speler in het vakgebied zijn we ondertussen aardig gegroeid. Op dit moment bestaat Functioneel-Beheerder.com uit een groep van dertien leuke collega’s met een duidelijke propositie en missie: met passie, kennis en kunde functioneel beheer en informatiemanagement tot meerwaarde laten zijn voor alle organisaties.

Als ik terugkijk op de afgelopen zes jaar denk ik dat onze ontwikkeling voornamelijk is voortgekomen uit de passie voor functioneel beheer en informatiemanagement die mijn collega’s en ik delen.  Dat is dan ook de reden waarom wij erg veel bezig zijn met het promoten van het vakgebied en het delen van informatie met onze vakbroeders en –zusters en andere geïnteresseerden. Middels onze presentaties, lezingen, pizzasessies, webinars, de online wiki, de verkiezing van de Functioneel Beheerder van het Jaar en de whitepapers, blogs en andere uitingen proberen we goede ambassadeurs te zijn voor dit geweldige vakgebied. Met als insteek: alles wat je aandacht geeft groeit!

aandacht_groei.jpegMaar wát maakt het vakgebied eigenlijk zo leuk? Ten eerste de functioneel beheerders en informatiemanagers zelf. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze professionals erg servicegericht en loyaal, communicatief zeer vaardig, prettig in de omgang en met een hart van goud. Vakinhoudelijke gesprekken met onze collega’s, conculega’s, kandidaten en vakbroeders zijn voor ons de krenten in de pap. Ten tweede is het vakgebied zelf gewoon erg uitdagend en leuk. Door een unieke positie (tussen de business en ICT) en middels heel veel diverse activiteiten en verantwoordelijkheden kunnen functioneel beheerders en informatiemanagers veel meerwaarde toevoegen aan een organisatie. Met uiteindelijk een kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening en tevreden stakeholders als (beoogd) resultaat.

De uitdagingen die we binnen ons vakgebied nog voor ons zien houden ons werk ook interessant: de juiste positionering in de organisatie, het gewenste mandaat en goed belegd eigenaarschap, het ontwikkelen van de juiste hard- en softskills en de zuivere afbakening van taken en verantwoordelijkheden. Daarnaast zullen de ontwikkelingen die we zien rondom specialisatie binnen ons vakgebied en de outsourcing van de ICT de aankomende jaren nog voor genoeg uitdagingen zorgen. 

Kortom, we zijn nog lang niet klaar! We blijven ook de aankomende jaren onze passie, kennis en kunde graag met jullie delen. Maar genoeg voor nu… Ik ga mijn presentatie voor de pitch van straks voorbereiden. Met nog steeds die glimlach om mijn mond.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.