A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Veel organisaties zijn bezig met het verder ontwikkelen en verbeteren van hun ITbeheerprocessen. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van een drietal frameworks: ITIL, ASL en BiSL. In een nieuwe artikelenreeks in IT-Infra wordt nader uitgewerkt hoe de koppelvlakken tussen de drie beheerdomeinen, ofwel de samenwerking, er concreet uit kunnen zien. Voor de kwaliteit van de dienstverlening is het immers een belangrijke succesfactor als de samenwerking goed verloopt.

 

Een artikel van Frances van Haagen en Machteld Meijer uit IT Infra januari 2015.

 

Geautomatiseerde informatiesystemen spelen een cruciale rol in de informatievoorziening. IT-beheer zorgt ervoor dat het geheel van informatiesystemen blijft aansluiten bij de steeds veranderende eisen van de organisatie. IT-beheer speelt zich af bij zowel de gebruikersorganisatie zelf (wat heb ik nodig?; de vraagkant), als bij zijn interne en/of externe leveranciers van applicatie- en infrastructuurdiensten (de aanbodkant). Al deze partijen moeten samenwerken.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.