A profile picture of Wietse Hannema

Geschreven door

Gepubliceerd op

De beste wensen nog voor het nieuwe jaar”. “Heb je nog goede voornemens?” Het is pas een maandje geleden dat we 2021 in gestapt zijn en elk jaar beginnen de gesprekken op de werkvloer op deze manier. Ook in de digitale periode was dat vorige maand niet anders.  

wensen en kansen

Ik ben zelf niet zo van voornemens, ik noem het liever wensen en kansen. Ik vind het wel goed om hardop uit te spreken wat je in de komende tijd wil bereiken, heel gezond zelfs. En dan maakt het niet uit of je het nou voornemens, wensen, kansen, klussen, of wat dan ook noemt Ook in deze tijd zullen er ongetwijfeld veel mensen zijn die van plan zijn af te gaan vallen, meer te gaan bewegen, te stoppen met roken en ga zo maar door. Wat mij betreft mag het dan wel weer wat meer gaan over jezelf ontwikkelen, aandacht voor de natuur en de dieren, maar goed. En die voornemens komen uit een bepaalde situatie, maar zeker samen met het vertrouwen om erin te slagen. En ook in je baan zou je dit in principe prima moeten kunnen doen. Wensen, kansen zien, jezelf ontwikkelen, slagen. 

Helaas zie je dat veel mensen en ook zeker veel bedrijven door de huidige situatie onzeker zijn over de toekomst. Een toekomst van wat een zeer belangrijk onderdeel van je leven is, je inkomen en hopelijk ook je passie en plezier. En ik begrijp die onzekerheid hoor, echt. Het zou alleen goed zijn dat er naast die onzekerheid, toch vertrouwen is in een goed vervolg. Zonder vertrouwen kom je er zeker niet. 

Heb vertrouwen in een positieve toekomst

Een goede vriend van mij heeft in deze tijd, met een gezin en een hypotheek, het vertrouwen gehad en de kans gepakt om een andere baan te nemen. Nog steeds onzeker over de komende periode, maar met vertrouwen, gunde hij zichzelf die kans. Misschien wel juist nu. En daar gaat het wat mij betreft ook om. Men heeft het gevoel 2020 achter zich te laten en het lijkt vertrouwen te hebben in 2021. En ook al zijn we nog niet waar we zouden kunnen zijn, laat vooral niet je angst je vertrouwen wegnemen. Voor bedrijven: ga verder op weg naar je doel, blijf ontwikkelen, blijf groeien. Heb vertrouwen in een positieve toekomst en het zal beter worden. 

Voor mensen die denken aan een verandering, een stap: ga aan de gang. Onderzoek of het een goede stap zal zijn, kijk wat nodig is en organiseer. Maak het jezelf mogelijk je te ontwikkelen en gun het jezelf. 

Zou je als organisatie ondersteuning willen bij het geven van handen en voeten aan de veranderingen op het gebied van jullie informatievoorziening? Zoek je als individu een vraagbaak, wegwijzer, begeleider in je persoonlijke ontwikkeling voor de komende periode? 

Neem dan voor meer informatie contact met ons op, of neem eens een kijkje in de  IV acadcemy!

 

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.