A profile picture of Martijn Buurman

Geschreven door

Gepubliceerd op

Als vakidioot zie ik al een tijdje bepaalde ontwikkelingen in de markt waardoor ik mezelf steeds vaker afvraag hoe lang de term Functioneel Beheer nog echt eer en recht doet aan de positie en toegevoegde waarde van onze vakbroeders en -zusters.

 

Ten eerste het woord “beheer”, dat impliceert alleen een vorm van “instandhouding”. Dit terwijl heel veel collega’s juist bezig zijn met optimalisatie en verbetering, zeker niet alleen instandhouding. En voor de toekomst zie ik nog veel meer focus op innovatie, het beschikbaar stellen en instandhouden van de IV wordt steeds meer een commodity.

Daarnaast is de term “functioneel” verwarrend. Is er ook zoiets als niet-functioneel beheer? Je zou willen dat je vakgebied per definitie iets functioneels is.

 

Hoe dan ook, ik ben benieuwd naar jullie ideeën voor een nieuwe “labeling” van ons vakgebied. “Informatiemanagement” als vakgebied? Of “IV-management”? Waarbij IV staat voor informatievoorziening. Of moeten we meer toe naar een internationale benadering in de vorm van “Information Services Professional”? Zeg het maar! Ik zie jullie suggesties graag hieronder verschijnen!

 

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.