A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

De budgetten van zorginstellingen staan onder druk. Tegelijkertijd blijven de Ict-kosten stijgen, terwijl de opbrengsten ervan moeilijk meetbaar zijn maar gevoelsmatig tegenvallen. Vaak overheerst het gevoel dat de Ict-afdeling continu achter de feiten aan loopt, overvraagd wordt en de verwachtingen niet kan waarmaken. Wat kan een bestuurder doen om de effectiviteit van zijn Ict te vergroten en die beter te laten aansluiten op zijn business? De informatiemanager kan een sleutelrol spelen.

 

Dit is een artikel van Bart Groothuis en Eric Polman uit ZM Magazine uit 2011.

 

ls het gaat om de strategische inzet van informatietechnologie kijken veel zorgbestuurders in eerste instantie naar hun Ict-manager. Maar die is in veel instellingen vooral de baas van de infrastructuur. Hij zorgt dat de Ict- voorzieningen (werkplekken, datacommunicatie, opslag, servers) het doen en de kosten beperkt blijven. De ICT manager is hoofd van een facilitaire dienst die vooral reactief is, beheersmatig en (veelal in beperkte mate) dienstverlenend. U vraagt en wij draaien en, geduld is een schone zaak. Het is niet de taak van zo’n Ict-manager om strategisch met de Raad van Bestuur mee te denken, nieuwe functionaliteit (applicaties) aan te schaffen of te zorgen dat de business het systeem maximaal benut.

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.