A profile picture of Liza Harleman

Geschreven door

Gepubliceerd op

20200305_121055Toen ik in februari mijn contract tekende kon ik niet wachten op mijn eerste werkdag. Ik had zoveel zin om te beginnen bij IV experts. Waar je ‘normaal’ de dag van tevoren nadenkt over wat je aan gaat doen, lichtelijke zenuwen voelt voor alles wat gaat komen, was dat voor mij op 16 maart compleet anders. Ik ging mij klaarmaken voor mijn eerste werkdag, thuis aan de keukentafel. (Ik heb wel mijn ‘eerste werkdag outfit’ aangedaan). Dat was toch echt wel een hele gekke gewaarwording. En hoe fijn is het dan dat het hele team van IV experts daar ook even bij stilstaat. Die maandag heb ik veel collega’s via video gesproken en hebben ze gevraagd hoe het met mij ging en of ze mij konden helpen. Nu zijn we enkele weken verder en ook al heb ik bijna geen enkele collega nog in ‘de levende lijve’ ontmoet, toch voel ik me onderdeel van het team en dat vind ik heel erg bijzonder.

NOG EVEN TERUG NAAR HOE IK BIJ IV EXPERTS BEN GEKOMEN

In de laatste weken van 2019 heb ik besloten mijn baan bij de golfbaan op te zeggen en de zoektocht naar een passende werkplek te starten. Hoewel ik vijf jaar met veel plezier bij de golfbaan heb gewerkt, werd het tijd om mijzelf verder te ontwikkelen. En als je nog niet precies weet waar naar je op zoek bent, dan is het vinden erg lastig. Na wat testen en coaching ben ik erachter gekomen wat ik belangrijk vind. Toen begon pas echt de zoektocht. Ik vertelde aan de mensen in mijn omgeving dat ik gelukkig zou worden van een werkplek waar ruimte is voor mijn karakter, interesses, ontwikkeling én mijn persoonlijke motivatie.

Totaal uit onverwachte hoek nam Jorg via LinkedIn contact met mij op. Of misschien Functioneel Beheer niet iets voor mij zou zijn. Mijn reactie: ‘Euh… functioneel-wat?’ We hebben in het gesprek de functie nog even achterwege gelaten en meer gepraat over het type organisatie dat IV experts is. Tijdens het gesprek dacht ik nog: Hoe kan het nou zijn dat Jorg precies de dingen opnoemt waarvan ik zelf er net pas achter ben gekomen dat ik ze belangrijk vind? Het kwartje viel: alleen als je weet waar je naar op zoek bent, dan pas kan iets als een ‘goede match’ voelen.

Het toont dat Jorg mij heeft uitgenodigd voor een gesprek op basis van mijn persoonlijkheid. Zoals ik al zei, het vakgebied was mij totaal niet bekend, maar IV experts keek verder dan de inhoud van mijn CV. Er is gekeken naar wat ik als Liza in persoon kan bijdragen. En dat is de filosofie waar ik blij van word! Want ik ben bereid veel te leren en te investeren als ik weet dat ik als persoon word gewaardeerd en mijzelf kan zijn. Het gemêleerde gezelschap is een leuk stel mensen bij elkaar. Er wordt heel wat gelachen en er is veel aandacht voor elkaar. Als een team zich in deze tijd zo opstelt dan zegt dat heel wat over de goede basis. En met zo’n team kan je bouwen en samen ontwikkelen.

INMIDDELS BEN IK OOK GESTART BIJ EEN LEUKE OPDRACHT WAARBIJ IK DE KANS KRIJG OM MIJ TE ONTWIKKELEN

Naast dat ik via IV experts de opleidingen ‘Introductie Functioneel Beheer’ en ‘Tactisch Functioneel Beheer’ aangeboden kreeg kan ik nu ook in de praktijk aan de slag. Ervaren collega-consultant Michella neemt mij mee in de organisatie van de opdrachtgever en leert me de kneepjes van het vak, in de praktijk.

En opeens lijkt die onverwachte hoek helemaal niet zo onverwacht, ik wist alleen niet dat het IV experts en Functioneel Beheer en Informatiemanagement heette. Ik heb een goede keuze gemaakt!

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.