A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Maak kennis met Hester, jouw fieldmanager

 

Hester is fieldmanager bij IV experts. De fieldmanager is er voor jou, als consultant. Je zal veel contact met Hester hebben over hoe het met je gaat, over jouw opdracht en over jouw carrièrewensen. 

 

Waarom fieldmanagement?

 

In verbinding blijven

“Als consultant ben je een groot deel van de tijd bij de klant aan het werk. Het is belangrijk dat we bij elkaar inchecken en in verbinding blijven. Zo weet ik wat er speelt bij de consultant én bij de klant. Naast dat het natuurlijk fijn is om te weten hoe het op de opdracht gaat, gaat het ook om de mensen persoonlijk. Hoe gaat het met iemand?”

 

Persoonlijk belang vertegenwoordigen

“Als organisatie hebben we een commercieel belang. De motor moet natuurlijk blijven draaien. Als fieldmanager ben ik er juist om het belang van de consultants voorop te stellen. Zo blijven we aandacht houden voor de mens. Wanneer het tijd is voor een nieuwe opdracht ga ik in gesprek met de consultant. We bespreken dan wensen van de consultant en mogelijke opdrachten. Bij wensen kan je denken aan de ontwikkelbehoeften, interesse of reisafstand tot de opdracht. Daar houden we dan zoveel mogelijk rekening mee.”

 

 

Hester_blogfotos

 

Wat hebben consultants aan jou, als fieldmanager?

 

Gesprekspartner

“Ik ben beschikbaar wanneer dat nodig is. Ik ben het aanspreekpunt voor consultants, maar ook een gesprekspartner. Ze kunnen mij altijd bellen of iets met mij inplannen. Ik heb zelf als consultant gewerkt bij IV experts. Dus ik ken het vak en weet hoe het is om in die schoenen te staan. Voor klanten ben ik ook de contactpersoon als het om de consultants gaat. Bij junior en medior collega’s ga ik op bezoek bij de opdracht. Dan ga ik samen met de consultant en de opdrachtgever in gesprek over de voortgang en over hoe het gaat. Ik vind het echt belangrijk dat onze collega’s voelen dat ze waarde toevoegen bij de klant. En dat consultants zich op hun opdracht kunnen ontwikkelen. Dat is fijn voor de klant en voor de consultant.”

 

Bijpraten over interne ontwikkelingen

“Als je het grootste gedeelte van de tijd bij de opdrachtgever zit, is het ook fijn als je zo nu en dan bijgepraat wordt over ontwikkelingen binnen IV experts. Daar ben ik ook voor. We houden alle collega’s altijd zoveel mogelijk op de hoogte. Daarnaast kan ik altijd vragen beantwoorden of dingen verder uitleggen.”

 

Kennissessies

“Samen met mijn collega’s van de IV academy zorg ik ervoor dat er interne kennissessies georganiseerd worden. Ik haal bij de consultants op waar zij meer over willen leren, of welke situaties vaak voorkomen bij klanten. Daar organiseren we dan een kennissessie over. Een collega expert of een externe expert deelt dan tijdens zo’n sessie van 2 uur kennis over een specifiek onderwerp.”

 

Blogquote Hester

Wat verwacht jij als fieldmanager van consultants?

 

Proactief contact

“Ik zie niet alles. Dus het is superbelangrijk dat consultants mij proactief op zoeken als ze iets willen bespreken, ergens tegenaan lopen of als ze iets nodig hebben. Zelfs als er geen bijzonderheden zijn, is het belangrijk om mij aan te haken bij wat er speelt. Als consultants iets signaleren op de opdracht of bij IV experts intern, is het belangrijk dat ze bij mij aan de bel trekken. Ik kan kansen bespreken met sales of zorgen die er zijn bespreken met de juiste mensen.”

 

 

Heb je nog een tip voor nieuwe collega’s ? 

 

“Ga niet in de afwachtende modus, maar proactief in de actiemodus! Zoek mij op. Je moet zelf ook aangeven waar je naartoe wil en wat je nodig hebt. Dan kan ik met je meedenken of je belang vertegenwoordigen.”

 

 

 

Luister nu naar onze podcast: Het IV-café

Experts uit het vakgebied praten elke aflevering over actuele ontwikkelingen, uitdagingen die zij tegenkomen en hoe ze daarmee omgaan.  

Naar de podcast