A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Werken bij IV experts: het verhaal van Michella

 

Michella begon in 2019 als consultant bij IV experts. Er was al eerder contact geweest en zo had zij via IV experts een vaste baan gevonden bij een van onze klanten. In 2019 besloot Michella om bij IV experts aan de slag te gaan als consultant.

 

Bij haar tweede opdracht via IV experts kreeg Michella een hele mooie vaste uitdaging voorgeschoteld, in een uitdagende senior functie. In goed overleg besloot ze de overstap te maken. Zo’n 3 jaar later was het tijd voor een volgende stap. Er was altijd contact gehouden met IV experts, dus na 3,5 jaar was de lijn kort. In september 2023 stapte Michella weer als consultant aan boord bij IV experts.  

 

 

Hoe was het om weer terug te komen bij IV experts? 

 

Kennis delen met collega's

“Ik kwam terug bij IV experts omdat ik weer wilde werken aan de ontwikkeling van het vak IV-management. Ik miste de vakgenoten om mee te sparren. Om samen na te denken over de ontwikkeling van het vak. IV-management is een jong vakgebied en het is in beweging. Bij IV experts heb ik collega’s die ook zien dat de ontwikkeling ervan nodig is en collega’s waarmee ik kennis kan delen (en andersom). De interesse in het vak delen we en dat is heel fijn.” 

 

Eerste nulmeting  

“Toen ik in september 2023 begon, ben ik gelijk gestart met een nulmeting. Daarbij deed ik onderzoek naar de IV bij de klantorganisatie. Dat had ik nog nooit gedaan en het was ook een hele uitdaging. Ik kreeg al het vertrouwen van het team en van collega’s alle hulp die ik nodig had om dit goed te doen. 

 

Eigen professionele invulling 

We hebben vanuit IV experts een gedachtengoed. Ons IV-ecosysteem en de IV-balanscirkel. Zelf heb ik veel uit de praktijk geleerd. Dat neem je allemaal mee naar de opdracht. Je voert je opdracht niet uit volgens een opgelegde standaard. Er is juist veel ruimte om je eigen professionele invulling aan een opdracht te geven. 

 

Blog_quote_michella

Krijg je ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien? 

 

Bachelor 

Ik ga in september starten met een bachelor bedrijfskunde. Daar heb ik heel veel zin in. Zoals ik vertelde ben ik best wel autodidact. Ik heb veel in de praktijk geleerd en ik wil nu ook echt vanuit het oog van een bedrijfskundige naar een organisatie leren kijken. Het is een hele praktijkgerichte opleiding en ik sluit elke module af met een beroepsproduct. Dat ga ik voor ons intern doen. Dan kunnen we dat ook direct inzetten voor de ontwikkeling van onze organisatie. 

 

Zelf in de lead 

Je bent als consultant zelf in de lead als het gaat om jouw ontwikkeling. Het is belangrijk dat je zelf aangeeft wat je wil ontwikkelen en hoe je dat wil doen. Je kan jezelf ontwikkelen tijdens de ontwikkeluren, of bijvoorbeeld een opleiding volgen. Je wordt daarin ondersteund, maar trek zelf aan de bel. Als je behoefte hebt aan coaching, dan krijg je deze ook. 

 

Ontwikkeluren 

Tijdens de ontwikkeluren werken we aan de ontwikkeling van IV experts als geheel. Daarnaast zijn we bezig om het vakgebied verder te ontwikkelen. Je kan de ontwikkeluren ook gebruiken om zelf te groeien. Bijvoorbeeld vaardigheden verbeteren waar je op je opdracht geen tijd of ruimte voor hebt. Maar ook hier: pak zelf de regie over je eigen ontwikkeling. Door het werken in productteam werk je ook intern in een team. Zo heb je altijd collega consultants om mee te sparren. 

 

Blog_michella_juni24

 

Hoe is de cultuur binnen IV experts? 

 

Informeel inchecken  

Contact met managers is laagdrempelig en gemakkelijk. Als het tijd is voor een nieuwe opdracht gebeurt dat altijd in samenspraak met je fieldmanager. Sowieso heb ik regelmatig gesprekken met Hester (mijn fieldmanager). Er is dan aandacht voor waar mijn behoeften liggen en wat ik nodig heb. Er wordt trouwens ook vaak informeel even bij elkaar ingecheckt hoe het gaat en of je iets nodig hebt. Dat is heel goed geregeld. 

 

Flexibiliteit 

Gezondheid gaat altijd voor. Ook als het om je gezin gaat. Het is niet altijd makkelijk, zeker met jonge kinderen valt er wel eens wat voor. IV experts denkt altijd mee en er is ruimte om keuzes te maken wanneer dat nodig is. Onze organisatie is behoorlijk flexibel, maar het is wel belangrijk dat je zelf de regie pakt en het gesprek aangaat als je het nodig hebt. Binnen IV experts en ook met de klant. Het helpt wel dat we in het publieke domein werken. Daar wordt ook veel flexibel gewerkt.  

 

Aandacht voor iedereen

Iedereen heeft een eigen rol in het productteam. Ik ben van het vragen en verdiepen zonder te oordelen. Ik merk dat collega’s het fijn vinden om met mij te sparren, te reflecteren of vraagstukken met mij te bespreken. Dat is mijn kracht en dat wordt ook erkend. We weten elkaar te vinden en er is aandacht voor iedereen. 

 

 

Heb je nog een tip voor nieuwe collega’s ? 

 

Als je net start in een nieuwe baan, ben je altijd enthousiast en vol energie. De kunst is om dit vast te houden. Als je merkt dat je het even verslapt, ga dan gelijk met iemand in gesprek! We willen het enthousiasme en de goede energie vasthouden en iedereen hierbij helpen.  

 

Luister nu naar onze podcast: Het IV-café

Experts uit het vakgebied praten elke aflevering over actuele ontwikkelingen, uitdagingen die zij tegenkomen en hoe ze daarmee omgaan.  

Naar de podcast