A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Werken bij IV experts: het verhaal van Erwin

 

Erwin werkt sinds februari 2023 bij IV experts. Hij kende Arjen (ook werkzaam bij IV experts) via een vorige werkgever. Erwin en Arjen hebben beide veel interesse in IV-management en data. Ze hielden contact. Zo hoorde Erwin dat IV experts nieuwe collega’s zocht en startte hij als consultant. 

 

 

Hoe ziet je opdracht er op dit moment uit? 

 

Functioneel beheer en data 

“Ik heb sinds juni 2023 bij het Nederlandse Rode Kruis een rol als functioneel beheerder, met een datacomponent. Ik werk onder andere aan een nieuwe applicatie voor relatiemanagement. Daarvoor hou ik mij bezig met de adoptie van de applicatie en het trainen van gebruikers. Ook stem ik af met de business wat de applicatie nodig heeft, om het relatiemanagementproces nog beter te ondersteunen.” 

 

Maatschappelijke bijdrage 

“Naast de relatiemanagement applicatie beheer ik ook een applicatie waarmee verloren familie leden opgespoord worden. Iemand die uit het buitenland gevlucht is en niet weet waar in Nederland of Europa familieleden zijn, wordt door het Nederlandse Rode Kruis geholpen om hen op te sporen. De applicatie die ik beheer helpt daarbij. Om daar een bijdrage aan te leveren vind ik heel mooi.” 

 

Kansen signaleren 

“Bij mijn opdracht doe ik eigenlijk ook aan relatiebeheer. Dat staat niet in de functieomschrijving, maar het hoort wat mij betreft wel bij een rol als consultant. Dat begint vaak met actief vragen stellen. Je signaleert zo behoeftes en je ontdekt wat er speelt. Dat zijn weer mooie kansen die ik dan ook doorgeef aan mijn collega’s van sales.” 

 

Blogquote (1)

Krijg je ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien? 

 

Tijd voor eigen ontwikkeling 

“Ongeveer 10% van de werktijd mag ik besteden aan mijn eigen ontwikkeling. Daarvoor neem ik deel aan het datateam binnen IV experts, naast mijn opdracht bij het Rode Kruis. Wij hebben als team de doelstelling om de interne IV op orde te brengen. Ik ben daarin veel bezig met data en datakwaliteit. Op dit moment volg ik ook een training over data en governance (DAMA DMBOK), dat vind ik heel interessant. Je wordt vanuit IV experts trouwens ook aangemoedigd om je te ontwikkelen. Je moet het natuurlijk wel zelf willen, maar dat die ruimte er ook is, is natuurlijk heel fijn! Ik kan mijn opleidingsbehoeften bespreken met Hester (mijn fieldmanager). Er is daarin heel veel mogelijk.” 

 

Kennis van collega’s 

“Naast trainingen is er bij ons ook een informele weg om te ontwikkelen. We hebben veel kennis in huis. Dus als ik bij mijn opdracht iets tegenkom waar ik nog niet zoveel kaas van heb gegeten, vraag ik een collega consultant om te sparren. We kunnen echt op elkaar bouwen. Dat klinkt op papier natuurlijk heel leuk, maar het is ook echt zo.” 

 

 

Op welke manier is er aandacht voor jou persoonlijk? 

 

Verbinden  

“Ik vind het heel fijn dat we hier oprecht interesse in elkaar hebben. We luisteren naar elkaar en er is veel erkenning. Verbinden is één van onze kernwaarden en dat is ook hoe we zijn. Niet alleen bij fun-uitjes, dat is leuk. Maar dagelijks op de werkvloer is dat ook voelbaar, dat vind ik veel waard.” 

 

Persoonlijke behoeften 

“Er is ook ruimte voor mijn persoonlijke behoeften. Ik heb zelf nog niet in een situatie gezeten waarbij ik meer ruimte of tijd nodig had. Maar ik zie bij collega’s wel dat het altijd bespreekbaar is. In goed overleg is er veel mogelijk. Zo heb ik zelf ook invloed op het kiezen van de opdracht waar ik kom te werken. Ik kan daarin bij Hester aangeven wat mijn wensen zijn qua reisafstand, type opdracht en organisatie. Daarin worden mijn wensen ook zorgvuldig meegewogen.” 

 

Erwin_blog

 

Heb je nog een tip voor nieuwe collega’s ? 

 

“Ik heb voor nieuwe collega’s twee tips: de eerste: bouw je eigen netwerk op, binnen én buiten IV experts. Daar kan je veel waardevolle informatie halen, en hoor je tips of nieuwe ideeën. Je kan bij je collega’s je uitdagingen kwijt. En de tweede tip: neem de regie. Je bent baas over je eigen werk. Geef aan waar je behoefte ligt en waar je ontwikkelwensen liggen. Dan kan daar rekening mee gehouden worden.” 

 

 

Luister nu naar onze podcast: Het IV-café

Experts uit het vakgebied praten elke aflevering over actuele ontwikkelingen, uitdagingen die zij tegenkomen en hoe ze daarmee omgaan.  

Naar de podcast