A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Functioneel Beheer krijgt de laatste jaren gelukkig steeds meer aandacht. Toch worstelen nog veel organisaties met de invulling daarvan. We zien dit b.v. terug in discussies over de beste rol voor Functioneel Beheer bij zaken als Agile en Scrum. Maar ook in meer 'traditionele' omgevingen wil het vaak maar niet echt lukken om Functioneel Beheer 'passend' te krijgen. Zowel als vakgebied als in relatie tot de overige partijen die betrokken zijn bij (het beheer van) de Informatievoorziening. Een belangrijke oorzaak hiervan is het ontbreken van een degelijke 'basis'. Een door alle relevante partijen onderschreven uitgangssituatie voor het beheer van de informatievoorziening. Een fundament waarop alle verdere ontwikkelingen 'gebouwd' kunnen worden. 

Een whitepaper van Bert Franken.

Door het ontbreken van deze basis ontstaan discussies, misverstanden, frustraties etc. over met name organisatorische aspecten m.b.t. de Informatievoorziening. En dat is erg jammer. Zeker omdat deze basis relatief eenvoudig is vast te stellen door het beantwoorden van een drietal, op zich zeer basale, vragen. En juist in dat basale zit waarschijnlijk de reden dat deze onderwerpen niet expliciet worden opgepakt. Want dit soort dingen weet iedereen toch? Of toch niet?

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.