A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

In oktober 2011 is er een nieuw ICT-vakblad verschenen met als titel ICT magazine, gericht op hoger bedrijfsmanagement (CEO, CFO, CTO) en senior IT-management, met artikelen over de cloud (meerdere varianten), security, datacenters, alignment, testen enzovoort. Omdat ik meer geïnteresseerd ben in wat je in de praktijk met ICT kunt, dan in hoe het werkt en waar het in de toekomst misschien heen gaat (die ene vogel in de hand versus die tien in de lucht) kwamen het eerste en ook de daaropvolgende nummers al snel terecht op de stapel artikelen die ik de vakantie wilde doorscannen. Want de ervaring met ICT-vakbladen is dat er soms toch best wel een leerzame artikelen in staan.

 

Een artikel van Wiebe Zijlstra uit januari 2012 (Copyright: ZBC).


In de eerste nummers is behoorlijk ruimte gegeven aan een artikelenreeks over Business & IT Alignment van Barry Derksen, directeur van Business en IT Trends Institute. In het eerste deel werd een kader neergezet dat was gebaseerd op een assessmentmodel van Prof Dr. Jerry Luftman op basis van CMMi. Een praktisch artikel leek het me niet en dus ook niet echt toepasbaar voor onze klanten en vaste lezers. Bovendien vond ik de titel ‘Uitbesteden of alignment: penny wise, pound foolish’ nogal bizar. Juist uitbesteden kan immers bijdragen aan alignment. (Zie ook ‘Functioneel beheer wordt informatiemanagement’.)

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.