A profile picture of IV experts

Geschreven door

Gepubliceerd op

Het analyseren van de data die door scholen en andere partijen zoals DUO, SBB, gemeenten en CBS wordt verzameld, biedt een zee aan mogelijkheden om studenten nog beter te begeleiden bij hun opleiding. Om deze mogelijkheden in de praktijk te benutten, moeten scholen zich een datagedreven manier van werken eigen maken. Vijf mbo-scholen en DUO zijn in het diepe gesprongen met pilots 

studenten beter begeleiden met datagedreven aanpakwaarbinnen datagedreven onderzoek is uitgevoerd. Hutspot heeft de deelnemers begeleid bij dit spannende en innovatieve project. In dit artikel delen zij de eerste bevindingen en lessons learned!
 
 
Vragen die in de pilots aan de orde kwamen, lopen uiteen van inhoudelijke vragen: Welke groepen studenten kunnen we onderscheiden in de instroom en hoe verhouden zij zich tot uitval of switch in het eerste jaar? Welke kenmerken voorspellen of groepen studenten gebruik maken van een studiefonds voor de aanschaf van leermiddelen? Tot organisatorische vragen: hoe kunnen we data van externe bronnen combineren met onze eigen informatie over studenten? Hoe gaan we om met privacy en de AVG?


LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.