A profile picture of Mirjam Bekkenkamp

Geschreven door

Gepubliceerd op

In deze blog geeft Mirjam Bekkenkamp reactie op een artikel van de NOS over functioneel beheer en communicatie in de zorg. 

 

Onlangs las ik dit artikel waarin ik veel van de frustraties van onze klanten herken. Zoals de verpleegkundige die baalt van het feit dat zij gegevens van de ene applicatie in de andere applicatie handmatig moet overtypen. Met de techniek van tegenwoordig is dat niet meer nodig, en toch moet zij nog steeds haar kostbare tijd besteden aan dit soort overbodige administratie in plaats van aan het zorg verlenen.

 

HET PRIORITEREN VAN DE BEHOEFTEN

Functioneel beheer en informatiemanagement zien dit soort behoeften en doen er alles aan om dit geprioriteerd te krijgen in het ontwikkelteam van de IT-leverancier. Te vaak zonder het gewenste resultaat. Waar ligt dit aan? Het ligt mijns inziens niet alleen aan de leverancier die vaak voor iedere belangrijke aanpassing een som geld vraagt, maar onder andere ook aan het daadkrachtig optreden van IM en FB en bijvoorbeeld het goed specificeren van wat dan echt nuttig en nodig is, en het denken in mogelijkheden vanuit een gezamenlijk doel. Dat is wat ik in mijn coachingstrajecten ontdek. En het is ontzettend leuk om samen met mijn coachees te onderzoeken wat zij hier zelf voor invloed op kunnen uitoefenen. 

 

IIV experts heeft bij veel klanten, waaronder ziekenhuizen, al mooie bijdragen kunnen leveren om daar verbetering in aan te brengen. Wij denken graag mee met informatiemanagers, functioneel beheerders, en projectmanagers om stappen in de goede richting te zetten.

 

Onze missie is niet voor niks: de onmisbare schakel te zijn voor elke organisatie in het realiseren van een betrouwbare, wendbare en schaalbare informatievoorziening. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers blijvend voldoen aan de steeds veranderende en hogere eisen die aan hun informatievoorziening worden gesteld.

 

Kom ook naar de Pizzasessie XL. Al 8 jaar hét kennisevent in ons vakgebied.

Op 21 mei 2024 vindt de Pizzasessie XL plaats. Zo'n 400 vakgenoten komen samen om te verbinden, inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met de laatste ontwikkelingen in het vak.

Lees meer over de Pizzasessie XL

Meer lezen?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik op één van onderstaande tags om meer interessante items te vinden.