Aan de slag als New Business Adviseur bij IV experts

Als new business adviseur bij IV experts ga jij met nieuwe klanten in gesprek over wat zij nodig hebben om de informatievoorziening op orde te brengen. Jij bent de link tussen de klantorganisaties en de vakspecialisten. Je verkoopt geen product maar je hebt een adviserende rol. Dat vraagt onder andere om nieuwsgierigheid en goed kunnen luisteren. Jij brengt de behoefte van prospects en klanten in kaart en adviseert hen over onze dienstverlening. Je bent gedreven, enthousiast en je wil verder ontwikkelen als salesprofessional. Je hoeft geen volle rugzak aan ervaring te hebben, maar je hebt de juiste skills en drive om een fantastische business adviseur te worden. Je bent een makkelijke prater en je laat je niet direct tegenhouden door ‘nee’ of een deur die dicht lijkt te zitten. Daarnaast weet je van aanpakken en je kan snel schakelen. Je bent niet vies van een commerciële en doortastende insteek. Je gaat leren (potentiële) klanten te overtuigen en mee te nemen in jouw adviezen. Natuurlijk ben je ook graag onderdeel van een warme en informele organisatie waar je veel ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling.

Werken bij IV experts, waarom zou ik dat willen?

Nou, bijvoorbeeld omdat je dan bij een organisatie werkt waar het écht om de mensen draait. Niet alleen omdat het vakgebied mensgericht is, maar omdat wij als organisatie de mens vooropstellen. Vertrouwen, groeien en verbinden. Dat is ons DNA. IV experts is een informele club met korte lijnen. We groeien hard, maar ondanks dat blijven we dicht bij onszelf.

 

Het interne team bestaat uit 12 personen van allemaal verschillende disciplines (denk naast het salesteam van 3 personen bijvoorbeeld aan recruitment, HR en marketing). Daarnaast hebben we op dit moment zo’n 30 consultants (and counting). Er is veel ruimte voor gezelligheid en leuke activiteiten met het team of de hele organisatie. En het is natuurlijk niet alleen maar gezelligheid en taart eten (wat we wel regelmatig doen). Maar we werken ook keihard aan onze doelstellingen. Er is ruimte om kritisch te kijken naar de stappen die we zetten. Zo bepalen we samen de juiste richting. De successen die we behalen zijn dan ook echt van ons allemaal en mogen gevierd worden! Bekijk de video om even te spieken in het werken bij IV experts.

Dat klinkt leuk, maar wat ga ik dan doen?

Als new business adviseur spreek je elke dag nieuwe mensen. Je bent proactief bezig met het uitbreiden van het klantenbestand van IV experts. Onze focus ligt op de sectoren zorg, onderwijs en overheid. Binnen deze sectoren ga je op zoek naar de juiste contactpersonen, bijvoorbeeld informatiemanagers of teamleiders. Je bent niet bang om de telefoon te pakken en iemand te bellen waar we nog niet eerder contact mee hebben gehad. Door de juiste vragen te stellen weet je zo’n gesprek op gang te krijgen en openingen te ontdekken voor IV experts. En dat alles doe je met veel persoonlijke aandacht: Je luistert echt naar wat er speelt en bouwt een relatie op met de klant. Want na dat eerste telefoontje ben je nog niet klaar: wij gaan voor duurzame samenwerkingen. Het is aan jou om dat contact zo warm mogelijk te houden.

Je werkt nauw samen met recruitment en daarnaast heb je veel contact met onze consultants. Je weet waar hun talenten en interesses liggen. Zo kan je ze koppelen aan de juiste klanten. Je houdt daarin rekening met de wensen van zowel de klant als de consultant. Denk aan kennis, kunde, maar ook reistijd, branche en persoonlijke klik.  

 

Je houdt goed in de gaten welke opdrachten er lopen. Je hebt regelmatig contact met de klant én de consultant over de voortgang. Loopt een opdracht bijna af? Dan ga je in gesprek over een verlenging of je gaat actief opzoek naar een nieuwe opdracht voor de consultant.

Geen zorgen, je hoeft dit nog niet allemaal te kunnen als je bij ons het kantoor binnenstapt. Wij zorgen voor de juiste coaching en begeleiding. We vinden het belangrijk dat je het vak zo goed mogelijk leert en dat je de business adviseur wordt die echt past bij IV experts. Jij bent tenslotte het eerste visitekaartje van onze organisatie.

Dit heb je nodig:

 • Een gedreven mindset
 • Communicatieve skills
 • Niet bang om de telefoon te pakken
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, ook op ‘papier’
 • HBO werk- en denkniveau
 • 0-2 jaar ervaring. Nog geen of weinig werkervaring? Geen probleem. We vinden het vooral belangrijk dat je wil leren.
 • Ervaring in een relevante rol is een pré (bijvoorbeeld accountmanager, telefoonverkoper, binnendienst of een andere commerciële rol)

 

Als je naast het bovenstaande lijstje ook nog kennis hebt met het vakgebied informatiemanagement maak je ons helemaal gelukkig. Maar geen paniek als dat (nog) niet zo is. Als opleider in het vak weten we als geen ander hoe we jou hier wegwijs in kunnen maken.

Dit krijg je van ons

 • Een plek in een heel leuk team en een warme organisatie
 • Een goed salaris (startsalaris tussen de € 2500 en €3500 afhankelijk van jouw ervaring)
 • De mogelijkheid tot een leaseauto
 • De ruimte om thuis te werken, maar we vinden het wel fijn als je dat afwisselt met werken op kantoor in Veenendaal
 • Een opleidingsbudget om jezelf verder te ontwikkelen
 • Een pensioen waarbij je alles wat je opbouwt ook echt ontvangt (pensioenverzekering)
 • Leuke feestjes, activiteiten, borrels en een jaarlijks weekend weg
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan ons vitaliteitsprogramma
IVexperts-team-ardennen-2023

Een kijkje in jouw agenda

Stel je wil graag fulltime werken, dan zou jouw agenda er zo ongeveer uit kunnen zien. Volle bak lijkt het zo. Maar geen zorgen, er is tussendoor voldoende ruimte voor koffie, een praatje met collega's en een speel- of knuffelmomentje met kantoorhond Jip. 

Salesagenda (1)

 

Zo gaat onze kennismaking in z'n werk

We vinden het altijd leuk om kennis met je te maken en te kijken of we een match zijn. Ons DNA is namelijk een hele belangrijke pijler voor ons. Dus ben je benieuwd naar meer? Kom eens langs voor een kop koffie op kantoor. Met een beetje geluk tref je ons op een moment dat we taart eten. Je mag altijd direct contact opnemen met Damaris. De eerste kennismaking zal met haar zijn. Als dat je beviel plannen we nog iets in met 2 collega’s uit het interne team. Want wij zijn natuurlijk benieuwd naar jou, maar we kunnen ons voorstellen dat jij ook allerlei vragen over onze organisatie en het werk van een IV experts business adviseur/sales hebt.

Neem eens contact op met Damaris!

Je mag Damaris altijd direct bellen of je kan jouw gegevens achterlaten via het formulier, dan neemt zij contact met jou op. Net wat jouw voorkeur heeft.

Profielfoto van Damaris Basten Plan een afspraak