Help het vakgebied verder als consultant

Jij bent gemotiveerd om organisaties te helpen bij de ontwikkeling van de informatievoorziening. Je bent enthousiast over het vak, je werkt graag doelgericht en je bent niet vies van vernieuwing. Natuurlijk ben je ook graag onderdeel van een warme en informele organisatie waar je veel ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het vakgebied. Want wij lopen niet graag mee met de laatste trends en ontwikkelingen, wij willen innovatie teweegbrengen.

Werken bij IV experts, waarom zou ik dat willen?

Nou, bijvoorbeeld omdat je dan bij een organisatie werkt waar het écht om de mensen draait. Niet alleen omdat het vakgebied mensgericht is, maar omdat wij als organisatie de mens vooropstellen. Vertrouwen, groeien, verbinden. Dat is ons DNA. IV experts is een informele club met korte lijnen. We groeien hard, maar ondanks dat blijven we dicht bij onszelf. En het is natuurlijk niet alleen maar gezelligheid en taart eten (wat we wel regelmatig doen). Maar we werken ook keihard aan onze doelstellingen. Er is ruimte om met elkaar kritisch te kijken naar stappen die we zetten. Zo bepalen we samen de juiste richting. Successen die we behalen zijn dan ook echt van ons allemaal en mogen gevierd worden!

Dat klinkt leuk, maar wat ga ik dan doen?

Jij zorgt ervoor dat onze klantorganisaties stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van de informatievoorziening. Elke organisatie is anders, dus ook elke opdracht is anders voor jou. Je adviseert de klant over verbetermogelijkheden en helpt hen om deze te realiseren. Je bent dus niet de consultant die even langsgaat om te vertellen hoe het zou moeten. Je werkt ook echt samen met de organisatie en het team mee aan de uitvoering. Dat kan in een coördinerende rol zijn of als project- of teamleider bijvoorbeeld. Of misschien lever je liever jouw bijdrage in de uitvoering, dan kan je in een functioneel beheer rol de adviezen van jou of een van onze andere consultants helpen implementeren.

Je bent niet fulltime aan het werk bij de klant. Een deel van jouw wekelijkse uren besteed je samen met je collega consultants aan de ontwikkeling van IV experts. Denk hierbij aan:

 • Productontwikkeling
 • De groei en ontwikkeling van IV experts
 • De ontwikkeling van vakinhoudelijke content
 • Kennisdeling in- en extern (denk bijvoorbeeld aan het meewerken aan vak evenementen, inspiratiesessies en het geven van webinars)
  Je mag creatief zijn en nieuwe dingen onderzoeken, leren en uitproberen.

Dit heb je nodig:

 • Een afgeronde HBO-opleiding
 • Werkervaring in het vakgebied informatievoorzieningmanagement (denk aan informatiemanagement, functioneel beheer, datagedreven werken, procesmanagement etc)
 • Zin en tijd om minimaal 32 uur per week te werken

Dit krijg je van ons

 • Een plek in een heel leuk team en een warme organisatie
 • Een goed salaris dat past bij jouw werkervaring
 • De ruimte om thuis te werken (we vinden het wel fijn als je minimaal 1 keer in de 2 weken op kantoor in Veenendaal bent)
 • Een opleidingsbudget om jezelf verder te ontwikkelen
 • Een leaseauto/ reiskostenvergoeding / NS-businesscard
 • Een pensioen waarbij je alles wat je opbouwt ook echt ontvangt (pensioensverzekering)
 • Leuke feestjes, activiteiten, borrels en een jaarlijks weekend weg
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan ons vitaliteitsprogramma
IV experts team tijdens IV-weekend 2022

Dit zegt ons team

Niemand kan natuurlijk beter vertellen hoe het is om als consultant bij IV experts te werken dan.. onze consultants natuurlijk! Lees hier hun verhalen.

Profielfoto van Liza

Liza is 3 jaar geleden als trainee begonnen bij IV experts en heeft als consultant inmiddels al de nodige klanten kunnen helpen. “Ik voel bij iedereen de passie en het enthousiasme voor het vak. Daardoor voel ik echt de verbinding met IV experts en mijn collega’s. Je bent geen nummer, maar het gaat echt om de mens. Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen, maar als het nodig is durven we de mensen boven het geld te verkiezen. Een rol als consultant kan ik natuurlijk bij meerdere werkgevers vinden, maar bij IV experts krijg je echt de kans om mee denken en mee te werken aan de ontwikkeling van het vak en de organisatie. En dat vind ik juist zo mooi. Het is erg belangrijk dat mensen bij ons DNA passen, daarom kijken we ook echt naar ieders persoonlijkheid. Super fijn, want daardoor zijn mijn collega’s (op hun eigen manier) net als ik. Zo ontstaan (zakelijke)vriendschappen vanzelf!

Liza

Profielfoto van Tom

Tom werkt alweer bijna 3 jaar bij IV experts. Hij heeft voor IV experts gekozen omdat het echt om de mens draait. “Je bent geen nummer maar echt een persoon in een organisatie met een kleinschalig gevoel. De werkzaamheden zijn heel divers, zowel voor de klant als voor IV experts. Je krijgt veel ruimte om ‘je ding te doen’. Daarbij draag je veel verantwoordelijkheid en dat vraagt natuurlijk ook de nodige inzet. Ik vind de vertrouwde omgeving en de omgang met elkaar heel fijn. Na mijn eerste gesprek werd ik ook direct blij van het familiegevoel dat ik kreeg. Ik krijg echt de ruimte om mezelf te ontwikkelen en mijn horizon te verbreden. Daarvoor moet ik soms wel uit mijn comfortzone stappen. Daarnaast mag ik ook niet klagen over de arbeidsvoorwaarden, maar dat is voor mij niet belangrijker dan het werkplezier!”

Tom

Profielfoto van Sharon

"De redenen die ik een aantal jaar geleden had om voor IV experts te kiezen zijn nog steeds de dingen die ik het allerleukst vind. Ik heb hele leuke collega's en ik voel me echt op mijn gemak. Iedereen is verschillend, maar toch delen we dezelfde normen en waarden. Er is superveel ruimte voor ontwikkeling waarbij er echt wordt gekeken naar jou als persoon en de kwaliteiten die je hebt. Ik heb zelf heel veel ruimte gekregen om te ontdekken waar mijn kracht ligt. Van recruiter, naar backoffice en nu ben ik op weg naar een rol als consultant. Er heerst hier trouwens ook echt géén haantjescultuur, dat vind ik heel fijn. Als iemand iets moois behaald zijn we oprecht blij voor elkaar. En naast het werk is er ook heel veel ruimte voor leuke dingen: samen sporten, MUDmasters, fun-activiteiten. Ik ben altijd wel van de partij!"

Sharon

Zo gaat het kennismaken

We vinden het altijd leuk om kennis met je te maken en te kijken of we een match zijn. Dus ben je benieuwd naar meer? Kom eens langs voor een kop koffie op kantoor. Met een beetje geluk tref je ons op een moment dat we taart eten. Je mag altijd direct contact opnemen met Damaris. De eerste kennismaking zal met haar zijn. Als dat je beviel plannen we nog iets in met Jorg (die uit het filmpje hierboven) en een van onze consultants. Want wij zijn natuurlijk benieuwd naar jou, maar we kunnen ons voorstellen dat jij ook allerlei vragen over onze organisatie en het werk van een consultant hebt. Zo maak je direct kennis met de juiste mensen.

Neem eens contact op met Damaris!

Je mag Damaris altijd direct bellen of je kan direct jouw gegevens achterlaten via het formulier, dan neemt zij contact met jou op. Net wat jouw voorkeur heeft.

Profielfoto van Damaris Basten Plan vrijblijvend een afspraak