Wiki over Functioneel Beheer en Informatiemanagement

Informatiemanagement (Laury Bollen & Mark Vluggen)

Posted by Martijn Buurman

In Informatiemanagement is de leerstof opgebouwd in drie delen. In het eerste deel staat de rol van informatiemanagement binnen ondernemingen centraal. In dit kader wordt de veranderende rol van informatiemanagement in organisaties besproken, de economische waarde van IT en de relatie tussen IT en verandermanagement. Deel 2 behandelt informatiesystemen voor het management. Hierbij gaat het over de ontsluiting van gegevens en informatie, besluitvormingsondersteunende systemen en de ondersteuning met kennissystemen. In deel 3 komt het managen van informatiesystemen aan bod. Hierbij krijg je uitleg over de IT-planning en -strategie, realisatie en beheer van informatiesystemen, de kwaliteit van informatiesystemen en IT-governance.

Bestel dit boek bij Bol.com

informatiemanagement-vluggenDe serie Informatie & Control bestaat uit een basisboek, drie vervolgdelen en een oneersteunende website met extra oefenmateriaal. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken.

In elk hoofdstuk staan één of twee praktijkcases bij wijze van oefenmateriaal. Uitwerkingen en sheets zijn beschikbaar gesteld op de bijbehorende website.

Deze boeksuggestie is ingestuurd door Ruud Jenniskens.