Persoonlijke-ontwikkeling-HEADER

WAT IS FUNCTIONEEL BEHEER?

Wat is Functioneel Beheer?

Dat is een vraag waar we niet zomaar één antwoord hebben.

Laten we eerst eens beginnen met de vraag ‘wat doet een Functioneel Beheerder’? De rol Functioneel Beheerder wordt op veel verschillende manieren ingevuld. Het is afhankelijk van de situatie in de organisatie.

Om je uit te leggen wat Functioneel Beheer nou eigenlijk inhoud duiken we eerst even in de informatievoorziening. Want wat is dat? De informatievoorziening zou je letterlijk kunnen zien als een bron van informatie. De informatievoorziening (IV) zorgt ervoor dat alle informatie beschikbaar is die je nodig hebt om bedrijfsprocessen goed te laten verlopen. Denk daarbij niet alleen aan ICT en applicaties, maar ook data, (werk)afspraken en -procedures, documentatie, communicatiestructuren, en persoonlijke competenties. Want ook de mensen in de organisatie zijn onderdeel van de informatievoorziening.

Terug naar het Functioneel Beheer.

Als we het helemaal plat slaan: Functioneel Beheer zorgt samen met IT voor een passende informatievoorziening voor de business en hun processen. Functioneel Beheer brengt de behoeften vanuit de business in kaart met betrekking tot de informatievoorziening. Ze richten zich dan ook met name op het gebruik van de informatievoorziening en het functioneren ervan. Daarbij houden zij zich ook bezig met de relatie met in- en externe ICT leveranciers. Denk hierbij aan afspraken over applicaties die ingezet worden binnen de informatievoorziening.

 

FUNCTIONEEL BEHEER IS ONTWIKKELEN

Je raad het misschien al: w​ij zijn fan van het vakgebied Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Ben jij ook al net zo enthousiast als wij en ben je benieuwd hoe jij je verder kan ontwikkelen? Kijk eens naar onze opleidingen voor ​de startende en ervaren informatieprofessional!

KLIK HIER OM NAAR DE IV ACADEMY TE GAAN

 

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het vakgebied Functioneel Beheer? Kijk op werken bij IV experts voor onze vacatures en hoe het is om mee te werken in onze organisatie!

HEB JE NOG VRAGEN?

Wil je meer weten over het vakgebied Functioneel Beheer en Informatiemanagement? Janouk kan je hier meer over vertellen. Neem direct contact met haar op of vul het onderstaande formulier in.

JOUW CONTACTPERSOON

Janouk
Bel 06-11223878 of mail direct naar j.roekevisch@iv-experts.com.