pizzasessie-xl-pizza

Programma Pizzasessie XL 2019

Op 21 mei 2019 vindt alweer onze vierde Pizzasessie XL plaats! Ook dit jaar zal het evenement weer plaatsvinden in Burgers' Zoo te Arnhem. Kom in contact met mensen uit het vakgebied, doe mee aan interactieve break-outs, luister naar relevante lezingen en geniet van overheerlijke live gebakken pizza's!
dagen
uren
min
sec

De Break-out sessies

mondriaan-game

Mondriaan Challenge

Een grote verstoring en veel stakeholders. Hoe zorg je voor snel en effectief werken in het heetst van de strijd? 100 mensen die binnen drie kwartier gezamenlijk een kunstwerk opleveren zonder dat ze hiervoor enige voorbereiding hebben gedaan. Kan dat? Het antwoord is ja, en de sleutel tot succes hierbij is zelforganisatie!

Tijdens de ‘Mondriaan Challenge’ ervaar je hoe grote groepen mensen effectief met elkaar kunnen samenwerken door middel van zelforganisatie. De groep heeft één gezamenlijke doelstelling: binnen een periode van drie kwartier een groot schilderij maken van papier, in de stijl van een echte Piet Mondriaan.

apollo-13

Apollo 13 (deze break-out zit vol)

'Apollo 13 ' neemt je mee in het spel tussen vraag en aanbod door middel van een interactieve simulatie. In de game zijn 'real life' situaties van de Apollo 13 missie geadopteerd. Jullie werken in teams waarbij jullie de rollen van het bodempersoneel (Mission Control) uitvoeren. Mission Control heeft de opdracht gekregen om het beschadigde ruimtevaartuig en haar bemanning veilig aan de grond te krijgen.

Beleef en zorg samen voor; ‘Houston, we’ve fixed the problem!’

Run the business!

Run the Business! Agile en Functioneel Beheer? Hoe dan? (deze break-out zit vol)

Agile staat voor; transparant, wendbaar en sneller. Voor functioneel beheerders liggen er uitdagingen in de samenwerking met onder andere de business, ontwikkelteams en leveranciers om op deze ‘flexibele’ manier samen te werken. Dit vraagt een totaal andere mindset en omgang bij het uitvoeren van de activiteiten in de beheerprocessen. Veranderen en continu bewegen op basis van toegevoegde waarde aangegeven vanuit de ‘klant’ is een ander samenspel. Wat is hiervoor nodig? En wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we in een interactieve sessie met elkaar ervaren hoe we bovenstaande manier van werken kunnen toepassen in functioneel beheer. De deelnemers gaan ervaren hoe agile werken verschilt van de traditionele manier waarbij we parallellen leggen naar de beheeromgeving en de basis van waaruit gewerkt wordt.

samenwerking fb en im

Samenwerking tussen IM en FB (deze break-out zit vol)

Beste Functioneel Beheerders en Informatiemanagers: weten jullie eigenlijk wel van elkaar wie wat doet en waar jullie elkaar zouden kunnen versterken? Is er sprake van langs elkaar heen werken of juist een (h)echte samenwerking? In onze praktijk zien we dat er vaak een grote afstand bestaat tussen Functioneel beheerders en Informatiemanagers. Er lijkt in veel gevallen geen gezamenlijk belang te zijn terwijl dit er wel degelijk is. Beide streven in de basis naar hetzelfde: een betrouwbare, schaalbare en wendbare informatievoorziening.

In deze break-out gaan we samen aan de slag om dit probleem te duiden (is er wel een probleem?) en kijken we naar symptomen die dit vraagstuk met zich mee brengen. Doel is om aan het einde van de sessie met elkaar een aantal praktische handvatten te hebben vastgesteld waarmee we ieder in onze eigen praktijk aan de slag kunnen gaan. En dus de eerste stappen kunnen zetten naar een samenwerking tussen Functioneel Beheerders en Informatiemanagers waarbij 1 + 1 = 3!

fb team samenstellen

Hoe stel je het ideale Functioneel Beheer team samen? (deze break-out zit vol)

Het ideale Functioneel Beheer team bestaat! Maar hoe stel je dat samen?

In deze break-out bekijken we alle aspecten van werving, selectie en ontwikkeling van de individuele professionals en het team. Wij delen onze ervaringen en zijn benieuwd naar die van jullie! Gezamenlijk komen we tot handvatten waarmee óók jij het ideale team kunt vormen! Wij beantwoorden vragen als; wat is een goede samenstelling? Hoe haal je de juiste mensen binnen? Hoe bind je de juiste mensen aan jouw team? Hoe zorg je voor meer continuïteit in een eenmaal goed samenwerkend team en voor de juiste intrinsieke motivatie binnen het team?

bookstore

Bookstore (deze break-out zit vol)

Welkom bij BookStore! In deze simulatie ga je de informatievoorziening vormgeven zodat de behoeften van het bedrijf optimaal worden ondersteund. Het management van BookStore heeft ambitieuze plannen om te groeien maar is (de organisatie van) de informatievoorziening hier al klaar voor? Stap tijdens deze simulatie in de rol van o.a. Informatiemanager, Functioneel Beheerder, Key User, Businessmanager of IT-manager! Door het zelf te ervaren word je je (nog meer) bewust van de ‘uitdagingen’ en valkuilen die er zijn in het samenspel tussen business en ICT. En dan met name ten aanzien van samenwerking en afstemming. Met behulp van reflecties worden handvatten aangereikt die je in je dagelijkse praktijk kunt gebruiken. 

Pizzasessie XL 2018

Haal je tickets en blijf up-to-date!

Pizzabulletpoint Bestel jouw ticket(s).
Pizzabulletpoint Zet jezelf op aanwezig op ons Facebook event.
Pizzabulletpoint Blijf op de hoogte en dan zien we je op 21 mei 2019!
Bestel hier je tickets