PERSBERICHT: Meer opleidingen Informatiemanagement dankzij partnership Gladwell Academy en IV experts

Geplaatst door Patrick van Zandwijk

IV-GladwellGladwell Academy en IV experts gaan samenwerken bij het opleiden van professionals voor Informatiemanagement en Functioneel Beheer. Het aantal trainingen voor deze specialismen wordt om die reden flink uitgebreid.

De vraag naar deze deskundigen neemt al jaren toe. Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan professionals die sturing geven aan de digitale transitie, weten hoe je een organisatie Agile maakt en nieuwe technologieën kunnen adopteren. Denk aan big data, kunstmatige intelligentie en smart devices. De behoefte aan goede opleidingen die dit soort kennis en vaardigheden bijbrengen is dan ook groter dan ooit. 

IV experts

Voor Gladwell Academy en IV experts is een samenwerking dan ook een logische volgende stap. IV experts is er voor organisaties die hun informatievoorziening op orde willen krijgen: betrouwbaar, wendbaar én schaalbaar. Het bedrijf doet dit onder meer met de werving, selectie en detachering van informatiemanagers en functioneel beheerders alsmede professionalisering en coaching van bestaande Informatiemanagement-en Functioneel Beheer teams en afdelingen. "Wij hebben bij de start van IV experts besloten dat we zelf geen trainingen zouden bieden. Dat is een ander bedrijfsmodel waarbij je andere vaardigheden en kennis nodig hebt", aldus Martijn Buurman, oprichter en CIO van IV experts. IV experts gaat nu een aantal eigen professionals beschikbaar stellen als trainers bij Gladwell Academy.

Gladwell Academy

De kerncompetentie van Gladwell Academy is opleiden. Al jarenlang traint het bedrijf professionals op het gebied van management, IT en innovatie. Het nieuwe partnership dat de twee organisaties nu hebben afgesloten, gaat over het nóg verder verbeteren van deze opleidingen.

"Bij Gladwell Academy staat de praktische toepasbaarheid van alles wat we onze deelnemers bijbrengen hoog in het vaandel", zegt Willem Tibosch, CFO van Gladwell Academy. "Voor onze Agile trainingen hebben we al veel trainers met een uitgebreide staat van dienst. Voor het vak van Informatiemanagement en Functioneel Beheer ligt die kennis nu nog vooral bij mij. Het aantal trainingen dat we tot dusver konden aanbieden is om die reden steeds beperkt gebleven. Door de samenwerking met IV experts kunnen we het portfolio uitbreiden en verder moderniseren.”

Nieuwe generatie

De komende tijd wordt bij IV experts gekeken welke professionals in aanmerking komen voor een deeltijdfunctie als trainer. CIO Martijn Buurman ziet er de voordelen van in. "Onze mensen delen graag hun passie en kennis. Daarnaast betekent het opleiden van een nieuwe generatie dat je scherp blijft. Immers, als je anderen moet uitleggen wat je doet, dan moet je het zelf ook heel goed begrijpen." Het vak van informatiemanager en functioneel beheerder vraagt in ieder geval om nieuwe kennis en vaardigheden. Zo moeten informatiestromen niet alleen verder worden geautomatiseerd, maar moeten de professionals ook precies weten wat ze met de data kunnen die uit deze processen komt.

Het interpreteren van informatie is dan ook een belangrijk aspect in de opleidingen die Gladwell Academy biedt. "We hebben al een goede naam in de markt. Ik kijk er enorm naar uit om het niveau van onze trainingen, met name op deze vakgebieden, op een nóg hoger niveau te brengen."  

Voor vragen m.b.t. de samenwerking tussen Gladwell Academy en
IV experts kunt u contact opnemen met:

Jorg Bolder,
CEO, IV experts
T 06-23887904
E j.bolder@iv-experts.com 

Willem Tibosch,
CFO, Gladwell Academy
T 06-11300119
E willem.tibosch@gladwellacademy.com