pizzasessie-xl-2020-iv-experts-com

PIZZASESSIE XL 

Jouw meest productieve werkdag van het jaar! 

drie keynotes, drie innovatieve sprekers

Als we het hebben over de toekomst van het vakgebied mogen datagedreven werken en digitale transformatie natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de pizzasessie XL zul je drie keynotes volgen over de toekomst van het vakgebied. Naast alles over data-gedreven werken en de digitale transformatie zal je tijdens de Pizzasessie Xl het verhaal horen vanuit de visie van de directeur informatiemanagement en zijn ervaring met het optimaal inrichten van de informatievoorziening. Twee van de drie sprekers zijn al bekend! De derde spreken zal je binnenkort ook hier terug kunnen vinden, maar een ding kunnen we alvast verklappen: het onderwerp van deze derde keynote is digitale transformatie!

 

Frans feldberg 

Hoogleraar data-driven business innovation

In zijn presentatie gaat Frans Feldberg in op het ‘Waarom, Wat, en Hoe’ van big data en data-gedreven business model innovation. Hoe is de wereld, als het om data  gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom zijn big data, business analytics en kunstmatige intelligentie belangrijke digitale innovaties die hoog op menig managementagenda staan en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data, AI en data science? Hoe kunnen organisaties de kansen benutten, waarde met data en artificial intelligence creëren? Wat zijn de mogelijkheden om bestaande business modellen te verbeteren, en nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen? Wat zijn de juiste vragen die ik moet stellen als het om (big) data en kunstmatige intelligentie gaat?

Dit zijn vragen die in zijn presentatie aan de orde zullen komen.  Aan de hand van inspirerende voorbeelden wordt uitgelegd dat big data en artificial intelligence  ‘disruptive innovations’ zijn die grote consequenties voor het verdienmodel van veel organisaties kunnen hebben.

Frans is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en lid van het dagelijks bestuur van ‘the Amsterdam Center for Business Analytics’, een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science (VU instituut).

 

Martijn broekhuizen

Directeur informatiemanagement 

Martijn Broekhuizen, directeur Informatievoorziening bij Noorderpoort neemt je mee in het inrichten van de informatievoorziening in zijn organisatie. Valkuilen overwinnen en uitdagingen aan gaan met overgave, je ontkomt er niet aan wanneer je vastbesloten bent om jouw informatiemanagement en informatievoorziening optimaal in te richten en in te zetten. 

De essentie van informatiemanagement ligt niet alleen in de data of in de informatie. Het zit in datgene faciliteren en leveren dat de organisatie nodig heeft; vraaggestuurd en dan niet meer en minder dan nodig is. En vervolgens er voor zorgen dat je dat blijft doen in deze steeds sneller veranderende wereld. Ook de volgende vraag moet op de juiste plek komen en op de juiste wijze beantwoord worden!
Architectuur is een belangrijke bouwsteen voor informatiemanagement. Het geeft een kader waarbinnen je zorgt voor de inrichting van de digitale werk- en leerplek. Richt je daarbij op een mooie balans tussen stevigheid (firmitas), bruikbaarheid (utilitas) maar zeker ook schoonheid (venustas). Zoals iedereen een huis wil dat bruikbaar, stevig en mooi is zo wil je je ook in eenzelfde digitale werkomgeving rond bewegen! Als directeur informatiemanagement geeft Martijn leiding aan een team van 20+ professionals die de organisatie ondersteunen op het gebied van informatiemanagement. Denk daarbij aan het functioneel beheer van een steeds groeiend aantal informatiesystemen, het ICT governance proces, vraag - aanbod, informatiebeveiliging & privacy en business intelligence. Naast informatiemanager is hij de informatie architect waardoor hij (mede) richting kan geven, samen met zijn collega's aan de informatie inrichting van de organisatie.

 

Binnekort meer over de derde spreker

Hou onze social media in de gaten voor de laatste updates.