Janouk Patrick

STRATEGISCH
INFORMATIE-
MANAGEMENT

SPECIALIST

Als enige echte specialist in het vakgebied leer je dat wat er echt toe doet!

EXPERTS

Onze trainers zijn al jaren dagelijks werkzaam in het vakgebied en nemen je tijdens de opleiding mee in hun ervaringen. 

T-SHAPED SKILLS

Ontwikkel specialistische kennis gecombineerd met de vaardigheden die je nodig hebt!

CERTIFICAAT

Ontvang bij afronding van deze opleiding een certificaat van deelname. 

TIL JOUW INFORMATIEVOORZIENING NAAR EEN HOGER NIVEAU MET HET JUISTE BELEID

De informatievoorziening op orde is cruciaal voor het behalen van de organisatiedoelstellingen in jouw organisatie. Dat begint bij de beslissers op tactisch en strategisch niveau. Hoe gaat jouw informatievoorzieningsbeleid eruit zien en hoe gaat jouw organisatie de informatievoorziening optimaal inrichten? Welke mensen heb je daarvoor nodig en welke behoeften zijn er vanuit de business? Om al die vragen goed te kunnen beantwoorden is kennis, kunde en inzicht van groot belang!

Tijdens deze vierdaagse opleiding duik je in de rol van de informatiemanager en werk je vanuit jouw persoonlijke casus. Hoe staat de IV in jouw organisatie ervoor en welke strategie past bij jouw organisatie. Heb je geen praktijkcasus? Geen probleem! Ook zonder casus kun je deze opleiding volgen en heeft onze trainer voldoende praktijk ervaringen om met je te delen.

Je bent hebt de nodige ervaring in het vakgebied informatievoorziening management (bijvoorbeeld als  of je bent als beginnend informatiemanager (of je wil starten als informatiemanager)

Als informatiemanager pak je de regie over de innovaties en verbeteringen met betrekking tot de informatiestromen binnen jouw organisatie. Maar hoe doe je dat dan? Je gaat aan de slag met het bepalen van de informatiestrategie en het IV-beleid.
Het proces van het eerste idee, naar het bepalen van een strategie en dat in uitvoering brengen. Hoe pak je dat aan en hoe doorloop de je de juiste stappen? Tijdens de opleiding krijg je concrete handvatten om hier voor jouw organisatie een plan voor te maken.

PROGRAMMA DAG 1

 • Introductie vakgebied informatiemanagement

 • Presenteren eigen casus

 • Speelveld van de informatiemanager

 • Functioneel Beheerder als intermediair en verbinder

 • Stakeholdermanagement

PROGRAMMA DAG 2

 • Strategie en beleid

 • Informatiestrategie

 • IV-beleid

PROGRAMMA DAG 3

 • Update eigen casus

 • Planvorming en jaarplannen

 • Regievoering op de IV

PROGRAMMA DAG 4

 • Van plan naar realisatie

 • Meten en evalueren

 • Afronden eigen casus

 • Reflectie en wrap-up

ONZE TRAINERS

MARTIJN

Martijn Buurman is een échte vakidioot in Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Hij schreef het handboek voor de Functioneel Beheerder en zijn passie en enthousiasme voor het vak is aanstekelijk. Dit helpt hem om zijn kennis en kunde op de juiste manier over te brengen aan zijn (aankomende) vakbroeders en -zusters. Martijn is volgens eigen zeggen geen “framework fetisjist” maar juist iemand die vakinhoudelijke uitdagingen pragmatisch aanvliegt met als basis de dagelijkse praktijk. Martijn is dagelijks actief bij opdrachtgevers dus concrete handvatten die direct in de praktijk te brengen zijn is dan ook wat je kunt verwachten van Martijn.

WIETSE

Wietse voelt zich thuis in het vakgebied Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Zijn ervaringen als functioneel beheerder, maar zeker ook als consultant,trainer en coach helpen hem om elke deelnemer naar huis te laten gaan met de juiste kennis, ervaringen en hulpmiddelen. Wietse doet dat op een rustige, vrolijke en heldere wijze en hij maakt daarbij gebruik van tools en tips in combinatie met ingebrachte ervaringen, ook van de deelnemers. Wietse is dagelijks actief bij opdrachtgevers. Na het volgen van een een opleiding gegeven door Wietse ga je dan ook naar huis met concrete handvatten die je direct in de praktijk kan toepassen.

PLANNING & KOSTEN

De opleidingsdata worden regelmatig geüpdatet en de opleiding wordt meerdere keren per jaar georganiseerd.

Datum Locatie Trainer(s) Prijs Details
28-09-2022 Veenendaal Martijn Buurman €2.995 (excl. btw) 28, 29 september en 5, 6 oktober 2022
07-12-2022 Veenendaal Martijn Buurman €2.995 (excl. btw) 7, 8, 14 en 15 december 2022

BROCHURE

Download hier de brochure voor de opleiding Strategisch Informatiemanagement.

 

Wij zijn lid van de NRTO

NRTO-logo 2

De NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) is de branche organisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. De ambitie van de NRTO is 'het beste uit mensen (jong en volwassen) halen, talenten ontwikkelen en mensen helpen hun ambities te realiseren'. Kwaliteit staat centraal.

De NRTO staat o.a. voor het realiseren van een kwalitatief erkend, flexibel en gevarieerd opleidings- en trainingsaanbod.


Wat betekent ons lidmaatschap bij de NRTO voor jou?

Voor onze opleidingen en trainingen voor consumenten hanteren wij de algemene voorwaarden van de NRTO welke tot stand zijn gekomen in overleg met de consumentenbond. Daarnaast houden wij ons aan de gedragscode van de NRTO. Voor zakelijke klanten hanteren wij onze eigen algemene voorwaarden.

SCHRIJF JE IN VOOR DE OPLEIDING

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven voor de opleiding Strategisch Informatiemanagement.