introductie-fb

INTRODUCTIE FUNCTIONEEL BEHEER

CERTIFICAAT

Ontvang bij afronding van deze opleiding een certificaat van deelname.

SPECIALIST

Als echte specialist weten wij wat er speelt in het vakgebied en leer je dat wat er echt toe doet.
 

EXPERTS

Onze trainers zijn al jaren dagelijks werkzaam in het vakgebied en nemen je tijdens de opleiding mee in hun ervaringen.

T-SHAPED SKILLS

Ontwikkel specialistische kennis gecombineerd met de vaardigheden die je nodig hebt!

JOUW 'START' IN DE WERELD VAN FUNCTIONEEL BEHEER

Wil jij een start maken in de wereld van Functioneel Beheer of ben je in de rol van Functioneel Beheerder gerold en wil je je echt verdiepen in jouw rol en groeien als informatie professional? Dan is deze tweedaagse opleiding de stap die jou verder kan helpen.

Functioneel Beheer is een veelzijdig vakgebied en de rol van Functioneel Beheerder is zoveel meer dan het oplossen van incidenten.Tijdens de opleiding Introductie Functioneel Beheer leer je de basis van het vak. Allereerst voorzien we je van een stukje ondersteunende theorie. Daarnaast ga je interactief aan de slag met de ideale inrichting van Functioneel Beheer, de invulling van jouw rol als Functioneel Beheerder en welke werkzaamheden daarbij horen.

Natuurlijk is dat niet alles. Tijdens het tweede deel van de opleiding duik je in de processen binnen het Functioneel Beheer zoals gebruikersondersteuning. Daarnaast ga je het hebben over communicatie en documenteren, wat je ook zeker tegen gaat komen in het werkveld. 

Theorie wordt afgewisseld met interactieve sessies waarbij jouw input onmisbaar is.

Lees hier alvast wat Functioneel Beheer nou eigenlijk in een notendop inhoudt.

PROGRAMMA DAG 1

Inleiding en introductie Beheer

 • Kennismaken met de groep

 • Beheer algemeen 

 • Beheer van de Informatievoorziening (IV)

 • Verantwoordelijkheden m.b.t. IV

 • De onderlinge relatie van Functioneel Beheer, Applicatiebeheer, Technisch Beheer

 • Belangrijke IV-gerelateerde rollen

Functioneel Beheer: verdieping

 • Functioneel Beheer: wat is het?

 • Relatie Functioneel Beheer – ICT (leverancier)

 • Relatie Functioneel Beheer – ‘Business’


PROGRAMMA DAG 2

Processen

 • Processen in het algemeen

 • Korte introductie van relevante modellen Operationele beheer processen

 • Gebruiksbeheer

Kwaliteit en (kennis)borging

 • Borgen van de kwaliteit van dienstverlening

 • Communicatie

 • Documenteren

 • Wrap-up

ONZE TRAINERS

 

LIZA

Liza is één van onze trainers die de opleiding Introductie Functioneel Beheer geeft. Omdat Liza een klassiek voorbeeld is van 'in het vakgebied is gerold' kan zij zich als geen ander zich verplaatsen in alle uitdagingen die een startende Functioneel Beheerder tegenkomt. Het is voor Liza belangrijk dat de groep cursisten van elkaar leren door ook al tijdens de opleiding de kwaliteiten van de deelnemers naar voren te laten komen. Haar geloof in de 'passende communicatie maakt iets tot een succes' proef je in alles terug. Door een gezonde nieuwsgierigheid te hebben, maakt Liza kennis en daardoor 'herkenning' voor de cursisten terug te laten komen. Iets dat nodig is om als cursist terug naar huis te gaan met opgedane kennis waar je iets aan hebt. Intussen heeft zij haar enthousiasme voor het vakgebied omgezet naar hulp en kunde voor vakgenoten aan het begin van hun IV carrière.

WIETSE

Wietse voelt zich thuis in het vakgebied Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Zijn ervaringen als functioneel beheerder, maar zeker ook als consultant,trainer en coach helpen hem om elke deelnemer naar huis te laten gaan met de juiste kennis, ervaringen en hulpmiddelen. Wietse doet dat op een rustige, vrolijke en heldere wijze en hij maakt daarbij gebruik van tools en tips in combinatie met ingebrachte ervaringen, ook van de deelnemers. Wietse is dagelijks actief bij opdrachtgevers. Na het volgen van een een opleiding gegeven door Wietse ga je dan ook naar huis met concrete handvatten die je direct in de praktijk kan toepassen.

PLANNING & KOSTEN

De opleidingsdata worden regelmatig geüpdatet en de opleiding wordt meerdere keren per jaar georganiseerd.

Startdatum Locatie Trainer(s) Prijs Details
31-08-2022 Veenendaal Liza Harleman €1.495 (excl. btw) 31 augustus en 1 september 2022
02-11-2022 Veenendaal Wietse Hannema €1.495 (excl. btw) 2 en 3 november 2022

 

BROCHURE

Download hier de brochure voor de opleiding Introductie Functioneel Beheer.

Wij zijn lid van de NRTO

NRTO-logo 2

De NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) is de branche organisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. De ambitie van de NRTO is 'het beste uit mensen (jong en volwassen) halen, talenten ontwikkelen en mensen helpen hun ambities te realiseren'. Kwaliteit staat centraal.

De NRTO staat o.a. voor het realiseren van een kwalitatief erkend, flexibel en gevarieerd opleidings- en trainingsaanbod.


Wat betekent ons lidmaatschap bij de NRTO voor jou?

Voor onze opleidingen en trainingen voor consumenten hanteren wij de algemene voorwaarden van de NRTO welke tot stand zijn gekomen in overleg met de consumentenbond. Daarnaast houden wij ons aan de gedragscode van de NRTO. Voor zakelijke klanten hanteren wij onze eigen algemene voorwaarden.

SCHRIJF JE IN VOOR DE OPLEIDING

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven voor de opleiding Introductie Functioneel Beheer.