Patrick header

ONLINE IV ACADEMY

 

 

ONTWIKKELEN WAAR EN WANNEER JIJ MAAR WILT!

Schrijf je nu kosteloos in voor de online academy! In de online academy kun jij lessen en trainingen volgen waar en wanneer je maar wilt. De lessen en trainingen worden gegeven vanuit de uitgebreide en diepgaande kennis en ervaring van onze experts.

De eerste lessen zijn al beschikbaar in de online academy en elke maand krijg je toegang tot een nieuwe les. Binnenkort komt ook de eerste volledige training al online. Door je in te schrijven voor de online IV academy krijg je ook direct toegang tot de IV community. Via de IV community kom je in contact met collega's uit het vakgebied. Je kunt ervaringen uitwisselen en samen nadenken over vragen en uitdagingen. Deel je kennis en tips met elkaar en leer van de verhalen en tips van andere community leden. Ook kun je na het volgen van een les of training jouw vragen stellen aan de trainers en andere collega's uit het vakgebied. Wil je meer weten over de community? Schrijf je dan in voor de Online IV academy of kijk op onze IV community pagina.

VOLG NU JOUW EERSTE ONLINE LESSEN

doelenpijl-martijn-header
DE DOELENPIJL
Hoe kun je een wijziging categoriseren en prioriteren?

 

Ken jij de doelenpijl al? De doelenpijl is een concreet gereedschap om mogelijke wijzigingen op de informatievoorziening te categoriseren en uiteindelijk te prioriteren.

Martijn ziet het vaakveel organisaties hebben moeite met het prioriteren van hun wijzigingen in relatie tot hun informatievoorziening. Er wordt relatief veel aandacht besteed aan het oplossen van niet-bedrijfskritische IV-problemen en het invoeren van procesverbeteringen en innovaties. Terwijl het ontvangen van wijzigingen van externe leveranciers en het voldoen aan wetgeving niet altijd de juiste prioriteit krijgen. In deze snelles legt Martijn uit hoe de doelenpijl in elkaar zit, wat de achterliggende gedachten zijn en hoe je hem kan inzetten.

incidentregistratie-tom
INCIDENTREGISTRATIE
Hoe zorg je voor een goed incidentproces en tevreden gebruikers?

 

“Het systeem doet het niet”, ‘ik kan mijn informatie niet invoeren’, “ik krijg een foutmelding”. Iedere Functioneel Beheerder zal deze incidentmeldingen herkennen.

De gebruiker heeft een melding gedaan en verwacht van jou, de Functioneel Beheerder, dat er een oplossing komt.

Maar daarvoor heb je meer informatie nodig! Hoe kun je ervoor zorgen dat dit proces goed loopt en je aan de verwachtingen van de gebruiker kan voldoen? In deze les gaat Tom je voorzien van een stappenplan en concrete handvatten die je direct kan inzetten. Zodat jij jouw incident melding op een goede manier kan oplossen en het incident proces beter kan inrichten.

Wil je meer weten over de online academy? Stel je vraag via de chat aan Ellen of neem direct contact met haar op via e.thomassen@iv-experts.com.

online-academy-iv-academy-ellen

MELD JE DIRECT AAN VOOR DE ONLINE IV ACADEMY

NAAR DE ONLINE IV ACADEMY